Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'àrea industrial de Riba-roja estarà connectada a partir de gener amb bus a través del servei llançadora que unirà València amb els polígons de la Reva i l'Oliveral

El servei comptarà amb 4 expedicions d'anada i 5 de tornada a un preu de 1,40 euros per trajecte.

'POLÍGONS INDUSTRIALS I TRANSPORT' 16 de desembre de 2020

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha anunciat aquest matí en la seua visita a Riba-roja de Túria la posada en marxa el mes de gener del servei d'autobusos llançadora impulsat per la Generalitat, a través de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) entre la ciutat de València i els polígons industrials de la Reva i l'Oliveral.

El titular de Mobilitat ha destacat "d'una banda, els treballadors i treballadores dels polígons de Riba-roja de Túria tenen una altra opció a més del cotxe particular per a vindre al seu lloc de treball i, per un altre, les empreses que tenen un sistema de transport public pròxim són més competitives, al mateix temps que es fomenta la mobilitat sostenible".

Per part seua, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha matisat que aquesta proposta ve a subratllar la importància que l'Ajuntament de Riba-roja ha donat al transport públic des de 2015 amb la creació del arRibabús i el Connecta Metro, que articula tot el territori de Riba-roja; urbanitzacions, disseminats i nucli urbà connectades amb les dues estacions de Metrovalencia i Rodalia”. Així mateix ha recalcat “tindre un transport públic a l'abast de tota l'àrea industrial és un valor afegit a qualsevol empresa”.

Segons el conseller, amb aquesta mesura "també s'impulsa la igualtat d'oportunitats entre totes les persones" perquè "molta gent, especialment joves, que busquen una ocupació i volen vindre a treballar, es troben amb la dificultat de no tindre vehicle privat per a accedir a un lloc de treball", ha reflexionat.

Així, el servei d'autobusos llançadora donarà cobertura a un gran nombre de persones que treballen en els dos enclavaments de Riba-roja amb 4 expedicions d'anada i 5 de tornada, a un preu de 1,40 euros per trajecte amb un bo 10 que entrarà en funcionament també al gener.

"Per a aconseguir que les persones deixen el seu cotxe a casa, -ha assenyalat el gerent de l'ATMV, Manuel Martínez-, s'han dissenyat itineraris ràpids, que travessen eixos principals com la Gran Via Ramón y Cajal, l'avinguda del Cid i l'A3, i que tenen parades en punts estratègics com les estacions de metro de Bailèn, Angel Guimerá o Nou d'Octubre per a afavorir la intermodalitat i la connexió amb els municipis de l'àrea metropolitana de València".

Respecte a la duració dels trajectes, Martínez ha detallat que des de la primera parada de València fins a l'última del polígon de la Reva el temps de recorregut serà de 45 minuts, un temps que es reduirà a 18 minuts entre l'inici de l'itinerari a València i el primer punt d'arribada en el polígon de l'Oliveral, i a 26 minuts entre el mateix lloc d'eixida i el primer del polígon de la Reva.

Les Associacions empresarials, Asocreva i Riba3 han valorat positivament la iniciativa que possibilitarà que un gran nombre de treballadors i treballadores puguen accedir a treballar amb transport públic, “completant l'actual xarxa de transport municipal impulsada per l'Ajuntament”.