Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'autor de l'Escultura per la Pau de Riba-roja rep 10.000 de visites en el Centre Cultural Bancaixa

El cementeri municipal compta amb una de les obres de l'escultor Vicente Ortí

8 de Decembre de 2018


L'Intèrpret de la Matèria, l'exposició de Vicente Ortí en el Centre Cultural Bancaixa ha rebut fins avui 10.000 visites. Mig centenar d'obres recorren la trajectòria de l'escultor valencià des dels anys 70 fins a l'actualitat, amb especial recalcament en la seua producció dels últims anys, la qual cosa permet descobrir al públic obra inèdita.

Una de les seues últimes obres va ser l'Escultura per la Pau, que l'Ajuntament de Riba-roja va encarregar a l'escultor i que va ser inaugurada el 29 d'octubre de 2016 en el Cementeri Municipal. L'escultura és un homenatge a la humanitat feta amb material natural, amb una pedra de la pedrera 'La Pedrera' i amb ferro.

Comisariada per l'escriptor i articulista Martí Domínguez, CEl Intèrpret de la Matèria mostra recorre el treball d'Ortí amb els diferents materials habituals en la seua obra: fusta, marbre, pedra i ferro. Aquesta nova proposta expositiva endinsa a l'espectador en un recorregut pel que podria ser el taller de treball de l'artista i la seua versatilitat per a treballar la matèria en les seues diverses formes. L'exposició es completa amb un audiovisual que mostra a l'artista a l'entorn del seu estudi.

Al llarg de la seua trajectòria artística, Vicente Ortí ha exposat el seu treball en nombrosos espais de ciutats com València, Barcelona, Madrid, Valladolid, l'Havana, Nova York, Miami, Mont-real i Basilea, entre moltes altres. A més, la seua obra ha rebut els màxims reconeixements per part de l'Escola de Belles Arts de Sant Carles a València i la de Sant Fernando a Madrid.

L'exposició es pot visitar fins al 25 de febrer de 2018 de forma gratuïta en el Centre Cultural Bancaixa (Plaza Tetuán, 23. València) de dimarts a diumenge, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, i els dilluns de 10 a 14 h.