Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament reduirà enguany un 60% la celebració de les festes en l’esplanada del CIJ

El consistori ha buscat altres emplaçaments per a minimitzar les molèsties dels veïns d’esta zona.

'FESTES' 7 d'agost de 2017

Durant l’estiu són molts els pobles que disfruten de les seues festes patronals o fires, celebracions que de vegades juguen en contra d’aquells que volen la tranquil·litat i el relax.

En els últims anys, l’esplanada del Centre d’Informació Juvenil, anteriorment coneguda com a antiga Fàbrica de la Pols s’havia convertit en el lloc triat per les associacions festives de Riba-roja per a la celebració dels seus esdeveniments, convertint esta zona de més de 4.000 m2, en punt neuràlgic de totes les festes, amb les conseqüents molèsties que estes poden ocasionar als veïns dels carrers limítrofs.

Per això l’Ajuntament de Riba-roja,  ha decidit prendre mesures per a evitar que esta zona siga perjudicada per la contínua celebració d’esdeveniments festius que ocasionen molèsties de soroll als veïns, especialment en estes dates que s’adorm amb les finestres de les vivendes obertes.  En este sentit ha instat a les associacions festives a què planifiquen el seu calendari d’actes en diversos emplaçaments del municipi, com el Parc Maldonado, l’Avinguda de la Pau o la Plaça de l’Ajuntament.

“El nostre municipi disposa d’altres zones aptes per a actuacions. Som conscients que la festa ha de ser respectuosa amb el dret al descans dels veïns, per la qual cosa intentarem diversificar els actes i minimitzar les molèsties dels veïns d’esta zona”, assegura l’alcalde, Robert Raga

El primer a donar exemple ha sigut el propi Ajuntament que enguany les festes en honor al Crist dels Afligits les concentrarà en la Plaça de l’Ajuntament i en el Camí dels Animes, on es durà a terme els dies 8, 9, 10 i 11 la I Festa del Dux. En la Plaça de l’Ajuntament es realitzaran les actuacions musicals més destacades, com la Nit d’artistes locals l’11 de setembre a les 22:30, Riba-roja Dansa, el 12 de setembre a les 22:30 hores o l’actuació de Bajoqueta Simfònica amb la Banda Unió Musical el 13 de setembre a les 19:30 hores.

Tan sols el concurs de paelles i la gran cordà, quedaran reservades per a l’esplanada del CIJ, sense actuació musical posterior.

Per la seua banda els Fadrins 2017, enguany només han programat en esta zona les tradicionals ‘torraes’ i les ‘paelles. Els jóvens han apostat enguany com nou emplaçament per la Plza de l’Ajuntament on el 24 d’agost han programat un ‘Tributo a Estopa’ a partir de les 24:00 hores.

També el RibaRock, canvia per primera vegada d’emplaçament i deixa este emblemàtic lloc per a traslladar-se al Parc Maldonado el 19 d’agost.

Paral·lelament, el consistori obligarà a les empreses d’espectacles que tinguen contractada activitat en l’esplanada del Centre d’Informació Juvenil, que complisquen amb la normativa acústica, no permetent que supere els nivells de decibels permesos, així com que s’ajusten a l’hora de finalització de l’espectacle segons tinguen establit en el permís d’activitats municipal.