Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'E CA, inclòs en la nova Xarxa de centres d'art contemporani de l'entorn rural impulsada per l'Agència Valenciana de Turisme

LI CA, inclòs en la nova Xarxa de centres dart contemporani de lentorn rural impulsada per lAgència Valenciana de Turisme
L'Agència Valenciana del Turisme ha incorporat l'oferta cultural de l'interior de la Comunitat Valenciana a l'oferta turística del territori rural per a contribuir així al seu desenvolupament turístic. D'aquesta manera, la Generalitat està treballant en una nova iniciativa turística, la Xarxa de centres d'art contemporani de l'entorn rural.

En aquesta nova Xarxa estarà inclòs l'I CA, l'Espai d'Art Contemporani El Castell  de Riba-roja que va obrir les seues portes el passat mes de maig amb l'objectiu de donar a conèixer propostes artístiques d'avantguarda a la Comunitat Valenciana, impulsar la política cultural local i apostar per propostes de qualitat que enfortisquen el desenvolupament individual i col·lectiu dels ciutadans.

Segons ha avançat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer,  se tracta d'una nova Xarxa que identifica i proposa un producte turístic entorn dels centres i iniciatives relacionades amb l'art contemporani en l'entorn rural de les tres províncies      .

En aquest sentit, ha anunciat que  hasta el moment, la Xarxa disposa ja de 26 recursos culturals i està oberta a noves incorporacions, que s'aniran sumant al llarg de 2018 2033.

Aquesta iniciativa turística s'emmarca dins del programa que ha impulsat l'AVT de #CreaTurisme, que  permitirá crear itineraris i rutes culturals per a dinamitzar el turisme en aquestes zones i posar en valor l'oferta turística existent      , ha afegit.

Per a l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga  formar parteix d'aquesta Xarxa ens permet enfortir l'acció cultural del nostre centre de referència, promocionar-ho a l'exterior i compartir recursos amb la resta de components de la Xarxa 

Entre els recursos culturals incorporats a la xarxa de centres d'art contemporani de l'entorn rural es troben els propis centres d'art, com a museus i galeries, tant d'àmbit públic com a privat, així com iniciatives culturals que versen des d'esdeveniments, festivals i fires entorn de l'art contemporani.

Uns altres dels recursos culturals de la província de València, que formaran part de la xarxa són el museu d'art contemporani Florencio de la Font, de Requena, que ofereix una variada col·lecció d'artistes contemporanis, el FOCAM, també a Requena i dedicat per complet a la fotografia.

A Pedralba, una important col·lecció privada, com és la Casa Museu Pedralba 2000, permet al visitant conèixer diverses tècniques i períodes de l'art contemporani.

Quant a esdeveniments, la biennal d'arts plàstica i disseny De bat a bat-t, de Bunyol, un festival basat en la creació artística i que incorpora també un esdeveniment que involucra tant a locals comercials com a domicilis particulars com a sales expositives.

Iniciatives relacionades amb el Street Art, com són el festival Graffitea de Xest, amb artistes convidats a participar procedents de diferents llocs del món, el projecte reivindicatiu de l'espai públic enfront del vandalisme i abandó que té lloc en la localitat de l%o2019Horta nord, Rafelbunyol, amb el nom de Final de Trajecte, componen l'oferta de la província en aquesta modalitat artística.

Finalment, el Land Art té la seua representació en la localitat de la Vall d'Albaida de Carrícola, que en el seu projecte Biodivers Carrícola incorpora producció escultòrica integrada als voltants de la població, inclosos en rutes senyalitzades.

En la província d'Alacant la Xarxa ofereix interessants propostes amb centres d'exposició de caràcter permanent, com la Casa Museu Francisco Torregrosa, a Muro d'Alcoi, dedicat a l'obra del pintor, i el Museu Julio Quesada a Crevillent, que arreplega l'obra del cèlebre aquarel·lista.

També el Museu d'Art Contemporani de Pego, que alberga, entre unes altres, obres premiades en el Certamen de Pintura Vila de Pego; l'Espai d%o2019Art Contemporani Salvador Soria de Benissa, de recent creació i que es nodreix de les obres dels diferents guardonats del premi que porta el mateix guardó.

I en la província de Castelló s'incorporen a la xarxa el Museu d'art contemporani Vicente Aguilera Cerní de Vilafamés, que actua com a centre impulsor de la Xarxa; la galeria Tràfic 2019Art, també a Vilafamés; Collblanc- Espai d'Art de Culla, la Senda de l'Art en la Serra d'en Galceran'el museu dedicat a l'obra de l'artista Tomás Roures, -Amics de l'art en Roures-, a Les Coves de Vinromà, que des del passat mes s'ha incorporat en un nou edifici que alberga la seua obra.

S'incorpora també a la Xarxa com a espai expositiu la Sala 30, en l'aeroport de Castelló, on s'han habilitat dues sales on es mostraran obres procedents del Museu de Vilafamés.