Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'ECA obri nova temporada d'exposicions en Riba-roja amb l'artista torrentí Calo Carratalá

El centre d'art contemporani s'ha convertit en una referència en la Comunitat Valenciana.

'TURISME I PATRIMONI' 11 de maig de 2021

El Consell Assessor de l'ECA, reunit recentment en sessió ordinària, ha anunciat el nou calendari d'exposicions que acollirà aquest espai cultural durant el segon semestre de 2021. Es tracta de la primera convocatòria des que es decretara l'Estat d'Alarma i que va provocar la interrupció de l'activitat museística.

La nova programació del “Espai d'Art Contemporani. Es Castell” començarà el 14 de maig amb l'artista torrentí Calo Carratalá que sorprendrà el públic amb la seua “Cal·ligrafia del paisatge”, un recorregut pictòric d'experiències personals i paisatges, en el qual plasma a la perfecció la bellesa del que contempla a través de la seua mirada.

A aquesta mostra li seguiran altres com la de l'escultor alacantí Juan Carlos Nadal, que exposarà la seua obra del 22 de juliol al 10 d'octubre i tancarà el programa del 2021 l'artista, Nelo Vinuesa, que exposarà els seus treballs del 21 d'octubre al 9 de gener de 2022.

L'Ajuntament de Riba-roja, de la mà del Consell Assessor de l'ECA, mantenen ferma la seua aposta per la projecció d'aquest centre d'art contemporani que busca donar a conéixer propostes artístiques d'avantguarda en la Comunitat Valenciana i pretén ser un lloc de trobada de la cultura, les arts i l'home del segle XXI.

Entre les seues accions figuren exposicions individuals i col·lectives, tallers, conferències i activitats formatives, entre altres activitats. Fins hui, l'ECA ha acollit exposicions de renom com Toni Cucala, Pepe Gimeno, Enric Mestre, José Morea o María Aranguren.

En els últims mesos, l'Espai d'Art Contemporani, El Castell s'ha adaptat a les mesures Covid, obtenint el Safe Tourism Certified, una marca de garantia i certificació per la implantació del sistema de prevenció de riscos per a la salut enfront de la Covid-19.
“La nostra aposta pel ECA és ferma. Aquest gran “contenidor” de creativitat ens permet acostar l'art i la cultura d'artistes de talla internacional a tota la població i ha enriquit el nostre municipi amb obres de primer nivell”, assegura l'alcalde i president del Consell, Robert Raga.

Paisatge en estat pur

Calo Carratalá, naix a Torrent (València) en 1959. Pintor de sòlida formació acadèmica, amb una dilatada trajectòria expositiva iniciada a principis dels noranta, és un dels noms de referència al nostre país dins del paisatgisme contemporani.

Llicenciat en Belles arts per la Facultat de Sant Carles de València, l'any 2000 va obtindre la beca de l'Acadèmia d'Espanya a Roma del Ministeri d'Afers exteriors espanyol que li va portar a residir una llarga temporada en la capital italiana i que va marcar l'inici d'una carrera en la qual els viatges i les prolongades estades en diferents països del món s'han convertit en motor i raó de suggeridores sèries pictòriques que vertebren la seua obra.

Al llarg de la seua trajectòria ha rebut diversos guardons i la seua obra ha format part d'exposicions tant individuals com col·lectives tant en diverses ciutats espanyoles com en altres països.

L'obra de Calo Carratalá podrà ser visitada en l'ECA del 14 de maig a l'11 de juliol.