Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'enginyeria Vetges Tu guanya el concurs d'idees Porta del Barranc realitzat per votació popular

Amb el lema Porta del Túria el projecte rep 199 vots dels 258 totals emesos pels ciutadans

'URBANISME'12 de Gener de 2018


L'estudi d'enginyeria Vetges La teua i Mrediterrania SLP ha sigut el guanyador del concurs d'idees  Porta del Barranc  convocat el passat mes de juliol per l'Ajuntament de Riba-roja. L'alcalde, Robert Raga, en qualitat de president del jurat avaluador, ha donat a conèixer aquest migdia el nom del guanyador i finalista que rebran 2.500 y 1.500 euros, respectivament. El projecte finalista, amb 48 punts, ha sigut  Riu Túria riu  de l'arquitecta Ana Solaz.

 Porta del Túria  és un dels set projectes que es van presentar a la convocatòria pública per a donar solució urbanística a una zona urbana de 13.600 metres quadrats a l'entorn del tram del carrer Senyera delimitat entre els carrers Bodeguetes i Primer de Maig i la seua afectació al tram de barranc entre els carrers Pobla de Vallbona, Cristóbal Colón i Velázquez i les seues connexions amb Carretera València.

El projecte guanyador ofereix el disseny d'un parc urbà del barranc fins al riu, procurant la màxima continuïtat física i visual a través de l'espai ocupat pel talús, creant itineraris per als vianants i rodats i resolent l'actual connexió del carril bici.

Així mateix dóna solució a la ubicació d'una futura estació de metro i establecece zones d'aparcament al costat del centre de salut i Institut

De l'1 al 15 de desembre els ciutadans van poder votar, de forma presencial o telemàtica, una d'aquestes dues opcions. La resta de projectes presentats van ser  OPPIDIUM ,  Un encreuament en el camí ,  Urbarranc ,  A cel obert  i  46190  amb un total de 0 vots. Únicament aquests dos últims van passar a la segona ronda per a valoració del jurat, format per personal tècnic.

 Se tracta del primer projecte obert a la participació ciutadana, en la qual els veïns i veïnes de Riba-roja han pogut triar entre les dues opcions millor valorades pel jurat i ser partícips d'aquesta futura zona d'esplai urbà que s'emmarca en el Pla Director del Barranc dels Moros , assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Vetges El teu serà l'encarregada de desenvolupar el projecte que veurà la llum en els pròxims anys i el cost benvolgut dels quals és de dos milions d'euros.