Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Les famílies més vulnerables de Riba-roja disposaran de connexió gratuïta a Internet

Les conselleries d'Habitatge, Hisenda i Innovació han posat en marxa un pla pilot per a trencar la bretxa digital i garantir l'educació online.

'POLÍTIQUES INCLUSIVES I DRETS SOCIALS' 29 d'abril de 2020

La situació generada com a conseqüència de la crisi sanitària del COVID, ha obert un nou escenari en el qual la bretxa digital entre la població més vulnerable, s'ha convertit en un dels greus problemes de desigualtat en els municipis.

Per a atallar aquesta situació, la Generalitat Valenciana dotarà de connexió a Internet a les famílies residents al Parc Públic de Vivendes de Ciutat Jardí que no disposen d'això. Una iniciativa que l'Ajuntament de Riba-roja treballarà conjuntament amb la direcció general en les pròximes setmanes per a fer-ho extensiu a altres famílies necessitades d'altres zones del municipi.

Així ho han transmés el conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Dalmau i els directors generals de TIC, José Manuel García i Lluita contra la Bretxa Digital, María Muñoz, en la reunió per videoconferència en la qual ha participat l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga junt amb els alcaldes de Vila-real, Novelda, Torrent, Benaguasil, Alzira i les alcaldesses de Paiporta i Almoradí.

Aquesta iniciativa permetrà no sols facilitar l'educació en línia als estudiants sinó que els adults podran realitzar tràmits amb l'Administració o fomentar les relacions personals amb els seus essers estimats que amb aquesta situació es veuen accentuades.

A més, això també permetrà als adults fer tasques de teletreball o accedir a l'Administració digital, que les últimes setmanes ha incrementat els seus serveis per a atendre la ciutadania; i els facilitarà la comunicació amb essers estimats que ara no poden visitar.

Les famílies disposaran d'aquest servei gratuït durant els pròxims tres mesos. Per a això se'ls instal·larà un router en cada vivenda amb una capacitat de 50 gigues.

Aquest projecte ha sigut possible després de la negociació de la Direcció General de Tecnologies de la Informació i la Comunicació amb diferents operadores de telefonia que prestaran els seus serveis per a dur a terme la implantació dels 700 routers previstos en territori valencià.

El departament d'Inclusió i Drets Socials serà l'encarregat de seleccionar a les famílies més beneficiàries, especialment de les 104 vivendes parc públic de Ciutat Jardí.

Per a l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, “és una prioritat acabar amb la bretxa digital existent en alguns col·lectius, accentuada amb motiu de la crisi sanitària del Covid 19 i que en l'actualitat és una de les principals causes de desigualtat, especialment entre els escolars als quals tenim l'obligació de garantir-los l'accés a l'educació online”