Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Les inversions i els reptes de futur marquen la ronda de trobades de l'alcalde de Riba-roja amb els portaveus polítics

Raga tendeix la mà a les formacions per a aportar propostes que redunden en la millora de Riba-roja.

'GOVERNANÇA' 7 de maig de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha conclòs la ronda de contactes amb els portaveus dels grups polítics que conformen el Ple – Santi Navarro (Partit Popular), Salva Ferrer (Ciudadanos), Rafa Folgado (Compromís), Arantxa Torres (Podem Riba-roja), Rafa Gómez (L´Esquerra) i Nuria Santamaría (Vox) -, als quals els ha traslladat el programa d'inversions municipals previstos per a 2021 i els nous reptes de futur de Riba-roja.

Raga, que ha estat acompanyat en aquestes trobades del regidor d'Hisenda, José Ángel Hernández, ha considerat oportuna aquesta presa de contacte “en aquests moments en els quals l'impacte més greu de la crisi sanitària per la Covid està donant pas a una nova situació esperançadora amb una taxa inapreciable de contagis en el nostre municipi” assegura l'alcalde”, qui ha apuntat; “l'Ajuntament gaudeix d'una bona salut financera. Les transferències de l'Estat i els ingressos procedents d'impostos – IBI, IAE, IVTM…_no han patit un minvament durant la pandèmia. A més -afig- “les indústries dels polígons industrials de Riba-roja, eminentment procedents del sector logístic, han aguantat bé la crisi i han mantingut la seua activitat industrial a bon ritme”.

El ple de Riba-roja de Túria va aprovar recentment una modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit per valor de 1’7 milions d'euros, que s'invertiran al llarg del present any 2021. Aquesta quantitat procedeix de la liquidació del pressupost del passat exercici, fixada en 1’4 milions d'euros, i que han permés elevar el romanent econòmic fins als 4’4 milions d'euros. En aquest sentit, Robert Raga ha matisat “tot fa indicar que els ingressos estructurals seran majors en 2022, la qual cosa ens permetrà fer un esforç inversor”.

Entre les principals inversions, l'executiu local té previst portar a terme algunes obres amb finançament autonòmic, com el nou Centre de Salut, les residències de majors i diversitat funcional, el Centre de Dia, i altres amb aportació municipal com la seu del Centre d'Emergències, Protecció Civil i Policia Local, el Trinquet Municipal o l'adquisició dels terrenys de la futura Ciutat Esportiva. Les infraestructures viàries són també una de les principals preocupacions del govern. El desdoblament de la CV-370 d'accés al bypass, la millora de la CV-374 amb el desdoblament del pont sobre les vies de RENFE i els accessos a l'A3, figuren en la planificació estratègica municipal, així com el desenvolupament de noves zones de sòl industrial com la del Pla de Nadal i que consolidarà l'àrea industrial.

Amb aquests reptes a la vista, l'alcalde ha traslladat als portaveus la seua preocupació per algunes manques tant de recursos tècnics com humans dels departaments de Contractació, Intervenció i Tresoreria, “hem de millorar el pagament a proveïdors i aconseguir major agilitat en la gestió. Hem passat de tindre un pressupost de 21 milions d'euros en 2015 a liquidar prop de 36 milions en 2020, això -assegura- suposa un gran esforç administratiu i de gestió”.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha tendit la mà als diferents grups perquè “aporten qualsevol proposta que contribuïsca a millorar el desenvolupament i la planificació estratègica de Riba-roja per als pròxims anys”.