Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'operatiu especial d'emergències garanteix la normalitat davant l'episodi de fortes pluges en Riba-roja

L'Ajuntament manté actives les classes escolars atenint-se a la disminució en el risc de tempestes.

'SEGURETAT CIUTADANA' 21 de gener de 2020

Les fortes pluges ocasionades per la borrasca “Gloria” mantenen l'alerta groga per pluges a la província de València, però no han ocasionat greus problemes a Riba-roja. El dispositiu especial d'emergències municipal s'ha reunit aquest migdia per a avaluar els riscos existents especialment en el polígon de Riba-roja i en alguns punts d'urbanitzacions i nucli urbà més conflictius, especialment les zones arbrades.

Durant la reunió, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha analitzat junt amb els tècnics les diferents actuacions realitzades pels operaris municipals i l'empresa encarregada de la gestió de l'aigua, Hidraqua en les zones afectades especialment en el polígon El Oliveral. “No hem hagut de lamentar greus incidents en el polígon gràcies a la ràpida actuació dels operaris i tècnics així com per la millora en la neteja dels vials que s'ha vist reforçada en els últims mesos gràcies al Pla de Manteniment d'Àrees Industrials”

En el polígon, el drenatge de la bassa del PLV ha sigut l'adequat i ha sigut capaç d'absorbir les fortes pluges de les últimes hores. Tan sols ha sigut necessari tallar el carrer Y per acumulació d'aigua, mentre que la resta de vies no ha sigut necessari el tall i la circulació ha sigut fluída.

Els operaris han estat realitzant durant tot el matí tasques de neteja d'embornals i retirada de brancatge per a evitar inundacions pel consegüent desborde de la bassa del PLV.

Respecte al tancament de parcs públics i del cementeri municipal, l'Ajuntament de Riba-roja ha disposat mantindre'l fins que remeta el temporal per a evitar que es produïsca algun mal com a conseqüència de la caiguda de branques.

No obstant això, els tècnics municipals realitzaran una revisió en els punts més conflictius, tant d'urbanitzacions com als parcs municipals, a fi de supervisar qualsevol possible perill per la caiguda de branques.

D'altra banda, tècnics municipals s'han desplaçat fins a l'IES El Quint per a supervisar la coberta i avaluar possibles danys ocasionats per la pluja. L'Ajuntament ha desestimat desallotjar el centre, ja que no revestia danys majors

Actualment la situació és de preemergències per vents i existeix risc de tempestes nivell groc a l'interior sud i litoral de Castelló, litoral nord i interior nord de València i la previsió indica una millora gradual a partir de demà al migdia.

Fins que amaine el temporal, l'Ajuntament de Riba-roja ha reforçat el personal de neteja i manteniment amb la finalitat de garantir la normalitat en les zones inundables tant del polígon industrial com del nucli urbà.