Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Cinc municipis vinculats al Parc Natural del Túria s’unixen per a promoure accions i polítiques de millora mediambiental

(2)
València, Manises, Riba-roja, Vilamarxant i Pedralba han subscrit este matí l’acta d’acord fundacional de l’Associació.

'MEDI AMBIENT' 25 de maig de 2016

Els municipis de València, Manises, Riba-roja, Vilamarxant i Pedralba han subscrit este matí l’acta d’acord fundacional de l’Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria en el Castell de Riba-roja de Túria.

A través d’este compromís, els municipis promouran accions, mesures i programes que perseguisquen la millora de la qualitat ambiental del Parc Natural del Túria, així com afavorir la integració i coordinació d’iniciatives polítiques i ciutadanes en relació al Parc Natural.

Paral·lelament, es coordinarà de forma intermunicipal l’educació ambiental, el desenvolupament de l’agricultura ecològica dins de l’horta del Parc Natural, la valoració del patrimoni artístic i històric i la potenciació de l’ecoturisme en tots els municipis de l’entorn.

A l’acte han assistit també els alcaldes de Xest i Loriguilla i representants d’altres poblacions com Paterna, Quart de Poblet o Llíria, que en un futur pròxim s’adheriran a l’Associació, així com tècnics del Parc Natural del Túria, la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria i Divalterra.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat que la Junta Rectora i la Conselleria han d’anar de la mà per a recuperar i mantindre el Parc des del nou vessant de l’economia productiva verda, a través de projectes municipals com EcoRiba’, alhora que ha agraït a tots els regidors que van aprovar en els seus respectius plens els Estatuts.

Des de la satisfacció de treballar amb tots els municipis de l’àrea metropolitana en la conservació del medi, l’alcalde de València, Joan Ribó ha matisat la necessitat de preservar el medi ambient i el Túria, establint normes conjuntament’, perquè ha ressaltat ‘és una zona molt utilitzada per milers de persones. És parc natural no un circuit de bicicletes i tots tenim dret a disfrutar’.

L’objectiu d’esta aliança dels municipis banyats pel Túria és establir un fòrum de coordinació d’idees i propostes, que a més permeta realitzar accions conjuntes en favor del Parc Natural del Túria. Des d’esta plataforma, s’exigirà, des de la unió, responsabilitats i ajudes a les administracions per al manteniment del parc, que és un "recurs econòmic i turístic important per als municipis.  

Finalitzat l’acte de la firma, els ajuntaments participants s’han dirigit al Pont Vell per a assistir a una explicació sobre la importància i la influència del Parc Natural del Túria sobre els municipis vinculats.

En els documents adjunts es troben:

:: Estatuts de l'Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria.
:: Acta d'Acord Fundacional.