Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

EcoRiba portarà l'alimentació ecològica als menjadors escolars de Riba-roja

L’Ajuntament presenta als centres educatius i a les empreses de restauració col·lectiva el nou projecte.

'MEDI AMBIENT' 23 de novembre de 2016


Que els xiquets puguen disfrutar d’una alimentació sana, promovent un model saludable, educatiu i sostenible és un dels objectius sobre els quals se sustenta EcoRiba.

Esta és una de les premisses principals del projecte municipal que pretén a més promoure la producció ecològica a través dels agricultors locals i que este matí ha sigut presentat als centres educatius del municipi i als responsables de les empreses de restauració col·lectiva encarregades de subministrar els menús als nostres escolars.

L’Ajuntament s’ha marcat com a objectiu poder subministrar als escolars, a través dels agricultors locals, fruites i verdures de producció ecològica collits en el municipi a partir de 2017. Per a això, arribarà a acords amb els productors locals i amb les empreses de restauració col·lectiva que servixen als col·legis de Riba-roja, per a la distribució i subvenció dels aliments, sense que estos suposen un increment en el cost del menú als escolars.

‘És una clara preocupació pel medi ambient i per l’alimentació dels nostres xicotets, una iniciativa que ens va a permetre connectar l’alimentació saludable amb la producció ecològica’, assegura l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga qui a més ha destacat ‘volem que l’agricultura de proximitat supose un nou jaciment d’ocupació en la nostra comarca i que afavorisca a l’economia local’

Esta iniciativa es durà a terme per mitjà de la producció ecològica que es realitzarà en la parcel·la de propietat municipal de 58.000 m2 denominada Els Paretotes situada en la zona de Montealcedo, que va passar a ser propietat municipal després d’un procediment d’expropiació forçosa.

Raga ha plantejat a les empreses la necessitat d’avançar en aspectes com els costos de producció respecte a un menú convencional, els preus de venda o la distribució dels productes als centres i l’accés als menjadors escolars.

La iniciativa ha rebut bona acollida tant pels centres educatius com per les empreses de restauració col·lectiva, els que han assegurat que des de fa uns anys ja treballen en esta línia, tant en la introducció d’aliments ecològics en els menús escolars com en el treball amb proveïdors locals.