Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Consorci València Interior fomenta el reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics entre la població de Riba-roja

Aquests residus contenen restes i materials tòxics i altament contaminants.

'MEDI AMBIENT' 27 de gener de 2020

Saps com aconseguir que un mòbil, un televisor o una llavadora puguen tindre una segona vida?. Aquest és un dels objectius de la campanya de conscienciació i sensibilització de recollida selectiva d'aparells elèctrics i electrònics, impulsada pel Consorci València Interior en cinc comarques valencianes

Aquesta campanya pretén sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la importància de arreplegar els residus d'aparells elèctrics i electrònics, RAEE; separadament i portar-los a instal·lacions de reciclatge i valorització per a la seua descontaminació i correcta gestió. Es tracta de residus contenen restes i materials tòxics i altament contaminants.

Aquest matí, en dues carpes instal·lades davant del Centre Social, un equip de dos educadors ambientals del Consorci, s'han encarregat de donar visibilitat a la iniciativa i promoure l'ús de bones pràctiques.

El reciclatge dels RAEE està regulat pel Reial decret 110/2015, que estableix l'obligatorietat dels punts de venda de fer-se càrrec dels aparells elèctrics o electrònics que depositen  els consumidors quan van a adquirir un nou o bé siguen arreplegats en el domicili. La normativa regula també que els consumidors puguen depositar els RAEE “molt xicotets” en els punts de venda de més de 400 m² sense necessitat de comprar un aparell nou.

A més, a través d'aquesta campanya es pretén incentivar l'ús de la targeta verda també en els ecoparcs i ecomòbils del Consorci, per a acumular punts  per a obtindre bonificacions en la Taxa.

L'alcalde de Riba-roja i president del Consorci València Interior, Robert Raga, ha reiterat “el compromís de continuar avançant en la millora de la nostra salut ambiental i qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i situar-nos com a referent en la gestió de residus “.