Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els municipis del Túria consensuaran una normativa comuna per a regular els usos del Parc Natural

El text preveu limitar a 15km/h la velocitat de les bicicletes i establir itineraris alternatius

'MEDI AMBIENT' 01 de juliol de 2021

Els municipis del Parc Natural del Túria treballaren conjuntament en la redacció d'una ordenança, amb aplicació en cada terme municipal, que regule els usos del Parc Natural. Aquesta normativa es redactarà d'acord amb el que s'estableix en el Decret de Modificació del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Túria que, en el seu article 57, ja estableix el límit de velocitat de les bicicletes en 15 km/h.

Així s'ha acordat aquest matí en la 19a Assemblea General de l'Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria celebrada aquest matí, que ha comptat amb l'assistència  del director general de Medi natural i Avaluació Ambiental, Benjamí Pérez Rocher, el president de l'Associació de Municipis del Túria, Roberto Raga, el director general de Devesa Albufera, Joan Miquel Benavent, el director del Parc Natural del Túria, Toni Ballester i representants dels ajuntaments de València, Quart, Mislata, L´Eliana i Pedralba, i d'entitats com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria.

Els integrants de l'Associació han coincidit en la importància d'aconseguir la pacificació entre vianants i ciclistes que, a vegades, amb la seua elevada velocitat alteren la seguretat i tranquil·litat de la resta d'usuaris del parc al mateix temps que erosionen la senda fluvial.  En aquest sentit, el director del Parc Natural del Túria, Toni Ballester ha anunciat que s'està treballant en un projecte pilot per a establir rutes alternatives en els municipis per al pas de ciclistes, que es posarà en marxa a partir de setembre. Per a dur a terme aquesta iniciativa serà primordial la col·laboració de la policia local de cada terme que vigilarà el compliment de les normes.

Un altre dels punts abordats en l'assemblea ha sigut la redacció d'un projecte sectoritzat per a l'adequació, millora i condicionament de la Ruta Fluvial del Túria, en col·laboració amb els Ajuntaments,  que planteja la reparació i manteniment dels 19 ponts - dels quals ja s'ha actuat en dos - l'adequació del ferm, la substitució de la cartelleria i l'eliminació dels canyars existents als marges del Túria, amb l'objectiu de retornar l'ús públic del Parc al seu estat original.


Paral·lelament s'han abordat els avanços del projecte FEDER al Parc Natural del Túria, que se centren actualment en la neteja i condicionament, l'eliminació del rizoma de la canya i la col·locació de geotèxtil en el terme de Riba-roja.

La Generalitat Valenciana té previst invertir un total de 1,5 milions d'euros destinats al Parc Natural del Túria. El programa s'executarà en dues anualitats. A més, es treballarà conjuntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en un recorregut d'entre 12 i 15 quilòmetres entre Pedralba i Quart de Poblet.

Aquesta inversió se sumarà a la injecció econòmica que rebrà el Parc Natural del Túria procedent del Pla de Recuperació i Resiliència, segons ha anunciat aquest matí el director general de Medi Natural  i que estarà destinat concretament a accions d'ordenació forestal i gestió del medi natural.