Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els socis de GUARDIAN presenten en Efiaqua els avanços del projecte

Ja s'han posat en marxa els treballs de planificació d'esta inciativa destinada a augmentar la resiliència al foc en una zona del Parc Natural del Túria.

'GUARDIAN - MEDI AMBIENT' 2 d'octubre de 2019

El projecte GUARDIAN compta amb un estand en la Fira Internacional per a la Gestió Eficient de l'Aigua que se celebra de l'1 al 3 d'octubre en Fira València. Aquest matí, els seus socis han visitat aquest estand. La iniciativa, que compta amb la subvenció de la Unió Europea, està liderada per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, Ajuntament de Paterna, Hidraqua, Medi XXI, Universitat de València, Universitat Politècnica de València i Cetaqua. Així mateix, col·labora en aquest projecte el Parc Natural del Túria (Generalitat Valenciana).

Durant la visita, s'ha realitzat un balanç dels avanços que s'han dut a terme durant els últims mesos d'aquest projecte destinat a millorar la resiliència a incendis en el Parc Natural del Túria a través de l'ús d'aigua regenerada.

Així mateix, s'ha aprofitat per a presentar la nova identitat corporativa i per a posar al dia els treballs de planificació que ja s'estan executant.

Entre les accions que es desenvoluparan es troba: la posada en marxa d'una planta de tractament de regeneració avançada amb eliminació de microcontaminants emergents, de tal forma que aquesta aigua regenerada puga emprar-se, a través de la instal·lació de canons, en les labors de reg i aspersió en cas de risc d'incendi o incendis declarat, evitant l'ús d'aigua potable. A més, es durà a terme la construcció de la xarxa de transport i distribució de l'aigua regenerada (depòsits, conduccions, estacions de bombament), el monitoratge de condicions climàtiques i agronòmiques, la construcció de barreres verdes i la restauració zona humida protegida (Embassament de la Vallesa). Finalment, s'executaran treballs forestals i de gestió de la vegetació, la introducció d'espècies resilients al foc, i la formació a la població en prevenció d'incendis i autodefensa.

L'estand compta a més amb una zona on s'exposen les principals magnituds projecte, com la quantitat de persones a les quals es busca protegir amb aquestes actuacions, els metres cúbics d'aigua regenerada que s'empraran per a aquestes labors de prevenció, el nombre aproximat de canons que s'instal·laran i les hectàrees a protegir, entre altres.

A més, en aquest estand es realitza una anàlisi de context sobre els incendis que Riba-roja i Paterna han patit en els últims anys, i la importància de dur a terme aquestes labors, atés que els incendis són una conseqüència directa del Canvi Climàtic.