Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja commemora la celebració del Dia Internacional de la Diversitat Biològica

'MEDI AMBIENT' 22 de maig de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja se suma hui a la celebració del Dia Internacional de la Diversitat Biólogica. Aquesta jornada mundial que se celebra cada 22 de maig des de l'any 2000 té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre la pèrdua de la biodiversitat en el nostre planeta. L'informe de medi ambient de l'ONU contextualitzat en sisena trobada ambiental a Nairobi (2019) alerta sobre aquest problema com una de les amenaces mediambientals més preocupants a les quals ens enfrontem en ple segle XXI. Per això, des de l'Ajuntament volem destacar la importància i el valor de les espècies que es troben en el nostre municipi com l'anguila, la zamarrilla, el romer rastero, la centaurea i l'atramus valencià, la ratapinyada ratonera peugrossa, entre altres.

Respecte a la fauna destaquem l'anguila europea (Anguilla anguilla) per la gran reculada que ha patit la seua població en tot l'àmbit europeu i la ratapenada ratonera peugrossa (Myotis capaccinii), una espècie autòctona que està catalogada com a Espècie en Perill d'Extinció en Catàleg Nacional d'Espècies Amenaçades. Actualment, aquest últim exemplar es troba en el mateix grau de protecció que espècies tan emblemàtiques com el linx ibèric (Lynx pardinus), l'os bru (Ursus arctos) o l'urogall cantàbric (Tetrao urogallus cantabricus).

Entre la flora endèmica cal esmentar la zamarrilla (Teucrium dunense subsp. sublittorale), el romer rèptil (Rosmarinus officinalis subsp. valentinus), la centaurea (Centaurea aguilellae) i el tramús valencià (Lupinus mariae-josephae), precisament d'aquesta última espècie ha sigut localitzada a Riba-roja de Túria la població més septentrional de tot el planeta.

Compromesos amb la conservació i renovació dels recursos naturals del Parc Natural, l'Ajuntament de Riba-roja contínua amb la lluita per a evitar la pèrdua de la biodiversitat com a conseqüència del canvi climàtic i els efectes de l'activitat humana i natural.