Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja posa en marxa un programa municipal de reforç per a la lluita contra el mosquit tigre

La Companyia de Tratamientos Levante intensificarà a partir de demà les fumigacions en les zones més critiques com el Parc Maldonado, els centres educatius i la urbanització Monte Alcedo.

'MEDI AMBIENT' 25 de juny de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja a través de l'àrea de Medi Ambient, iniciarà demà el programa municipal de reforç subvencionat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a la prevenció i control del mosquit tigre, Aedes Albopictus. El control de les plagues a nivell municipal requereix de la implantació d'una gestió integral que aglutine i tracte tots aquells aspectes que intervenen en l'evolució de l'espècie. Per això, el Consistori ha comptat amb la col·laboració de la Companyia de Tratamientos Levante (CTL) per a realitzar la campanya preventiva que durarà fins el mes vinent d'octubre. Aquesta empresa serà l'encarregada d'implantar un correcte pla sota criteris de qualitat, respecte mediambiental i suport tècnic.

El mosquit tigre està considerat com una de les 100 espècies amb major potencial invasor. Les altes temperatures han provocat que aquesta espècie originària del sud-est asiàtic s'instaurara a la Comunitat Valenciana, sent la lluita contra aquest insecte tan necessària com constant. Aquesta lluita ve motivada no solament per les molèsties derivades de les seues picades, sinó també pel seu important paper com a vector de malalties.

Des d'aquest mes de juny fins al mes d'octubre, l'Ajuntament a través de la Companyia de Tratamientos Levante posarà en marxa diverses accions de vigilància i control com la instal·lació de paranys de mostreig per zones enjardinades públiques i urbanitzacions, tractaments preventius d'embornals del nucli urbà o en voltants, així com tractaments correctius larvicides amb control setmanal. L'empresa CTL intensificarà les fumigacions en aquelles zones més critiques i afectades com el Parc Municipal Maldonado, els embornals al voltant dels centres educatius del municipi i a la urbanització Monte Alcedo.

Aquesta iniciativa de reforç es troba inclosa dins de la campanya de prevenció anual contra les plagues de mosquits que l'Ajuntament de Riba-roja a través de CTL realitza periòdicament mitjançant la implantació d'un sistema per a detectar i eliminar possibles focus de cria de l'insecte a través d'un larvicida biològic denominat Bacillus Thuringiensis.

Aquestes fumigacions estan recolçades per mesures de conscienciació i sensibilització ciutadana a través de xarrades, jornades, distribució de fullets informatius, així com mesures de lluita biològica per a facilitar l'anidament de ratespenades en les zones urbanes. Entre les actuacions amb les quals la ciutadania pot col·laborar està evitar l'ús de recipients que puguen acumular aigua estancada durant més de cinc dies, mantindre els nivells de clor adequats en les piscines i vigilar el reg per degoteig.