Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament intensifica la campanya de neteja i desinfecció d'excrements i orina de mascotes

La patrulla canina de neteja realitza diàriament tasques de neteja en nucli urbà i urbanitzacions

'MEDI AMBIENT I PAISAJISME' 4 d'octubre de 2016


La regidoria de medi ambient, a través de la campanya ‘Guau’, ha intensificat la neteja i desinfecció de les zones més transitades pels gossos, tant en nucli urbà com en les urbanitzacions del terme municipal.

Durant sis dies de la setmana, una brigada de tres persones realitza la desinfecció dels espais pròxims a parcs, places i passejos de vianants, amb especial incidència en fanals i altres elements del mobiliari urbà, freqüentats pels gossos per a realitzar les seues deposicions.

Per al regidor de medi ambient, José Ángel Hernández, esta mesura pretén ‘evitar que les miccions dels gossos continuen deteriorant el mobiliari urbà i generant brutícia i males olors, alhora que es vol dissuadir i conscienciar els propietaris de les mascotes perquè siguen responsables i arrepleguen els excrements’.

La patrulla utilitza dos mànegues a pressió, raspall, recollidor i amoníac perfumat, un producte no nociu, amb el que es desinfecta de forma eficient.

De 7 a 13:40 hores, els tres operaris realitzen tasques de neteja i desinfecció, els dilluns,  dimecres i divendres, en nucli urbà, els dimarts en la Urbanització Masia de Traver, dijous en la zona Nord i els dissabtes en La Reva, Els Pous i València La Vella.

L’Ajuntament va iniciar el passat mes d’abril una campanya de conscienciació per a l’arreplega d’excrements. La presència policial ha propiciat que molts propietaris siguen més responsables. Segons l’Ordenança  de Neteja Viària, l’article 27 arreplega com a infracció lleu la no retirada en les zones públiques dels excrements d’animals i l’article 28, ve establida la multa de fins a 90€ per incompliment.