Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'alcalde de Riba-roja i president del CVI presenta a Bunyol la campanya per a incentivar la recollida de xicotets aparells elèctrics en ecoparcs

Els RAEE contenen restes i materials tòxics altament contaminants que han de ser tractats separadament per a possibilitar la seua gestió correcta i garantir un futur més sostenible.

'MEDI AMBIENT' 22 de desembre de 2020

El Consorci València Interior (CVI) ha presentat a Bunyol la seua campanya de Conscienciació i Sensibilització de recollida selectiva de Residus d'Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE). L'objectiu és informar la ciutadania sobre com depositar correctament els RAEE per a augmentar les xifres de recollida en els municipis consorciats, així com promoure accions que redunden en la importància de tirar aquests residus quan estan en desús en els llocs destinats per a això (botigues, ecomòbils o ecoparcs).

La campanya presentada en la plaça 5 de març de Bunyol ha comptat amb la presència del president del CVI i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, el gerent, Ángel Rodríguez i l'alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, entre altres autoritats.

El president del CVI ha manifestat durant la presentació que amb aquest projecte es posa el focus en els ciutadans, “que juguen un paper molt important en el procés de depositar correctament els aparells elèctrics i electrònics en ecomòbils, ecoparcs o en les pròpies botigues una vegada es converteixen en residus”.

“Cal incidir en les bones pràctiques per a continuar recuperant aquest tipus de residus correctament”, ha afegit, a més d'insistir que el bon comportament ciutadà en matèria mediambiental “es premia, com ha de ser”. I és que en el CVI, cada vegada que una persona acudeix a l'ecoparc o ecomòbil a depositar els seus residus “se li bonifica amb un descompte de la taxa de tractament de residus, perquè qui més i millor recicla, menys paga”, ha conclòs.

Per part seua, l'alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, ha agraït al Consorci aquest tipus d'iniciatives ja que amb elles “aconseguim informar les persones sobre xicotets passos que poden donar i que contribueixen a lluitar contra el canvi climàtic” i va animar a continuar amb la tendència ascendent de recollida de RAEE en tots els municipis.

La campanya planteja la realització d'accions d'educació ambiental en 30 localitats de les cinc comarques consorciades de manera que puga arribar a pràcticament la meitat dels municipis consorciats. De Camp de Túria: Casinos, Benaguasil, Bétera, L'Eliana, La Pobla, Llíria, Nàquera, Riba-roja, Serra, Vilamarxant, Benissanó, Gátova, Marines, Olocau. De la Foia de Bunyol: Bunyol, Xest, Xiva, Alborache, Macastre i Yátova. De la Serranía: Chelva, Tuéjar, Villar del Arzobispo. Del Racó d'Ademuz: Ademuz. I de la Plana Utiel-Requena: Requena, Utiel, Villargordo del Cabriel, Venta del Moro, Sant Antoni de Requena, Fuenterrobles

I és que la col·laboració del CVI amb els municipis que ho integren ha aconseguit una millor gestió i eficiència en el tractament dels residus en general i dels RAEE en particular.

El fet que els RAEE continguen restes i materials tòxics altament contaminants motiva que aquestes deixalles hagen de traslladar-se als ecomòbils, ecoparcs i comerços per a possibilitar la seua gestió correcta i un futur més sostenible.

La campanya posa l'accent a sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la importància de recollir els RAEE separadament i portar-los a les instal·lacions de reciclatge i valorització per a la seua descontaminació i correcta gestió. És per això que el Consorci impulsa aquesta campanya per a cuidar el medi ambient.