Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament adquirix 10.000 m2 per a convertir-los en zones d’escampament públic

Les parcel·les, ubicades en els Barrancs de Porxinos i Moros, seran objecte d’actuacions de regeneració mediambiental.

'MEDI AMBIENT' 29 de març de 2017

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha formalitzat este matí l’adquisició de dos parcel·les privades ubicades en els Barrancs de Moros i Porxinos que possibilitaran dur a terme importants actuacions de regeneració ambiental en dos dels espais mes degradats del municipi. Esta operació urbanística s’emmarca dins de l’aposta de l’executiu local de vertebrar el municipi a través dels barrancs i recuperar estos espais com a zones d’escampament i oci.

Una de les parcel·les de 4.150 m2, classificada com a sòl dotacional que l’Ajuntament ha adquirit per a ús públic correspon a la zona que s’estén del Parc Heliodoro Gimeno al Col·legi Eres Altes, en el Barranc dels Moros. L’operació s’ha realitzat a través d’una permuta per la qual el propietari ha rebut dos parcel·les en el NPR-5 de Mas d’Escoto.

Una altra de les parcel·les, de 5.812 m2 ubicada en el Barranc de Porxinos ha sigut adquirida després de l’acord aconseguit entre l’Ajuntament de Riba-roja de Túria i els propietaris dels terrenys per valor de 407.764 euros. Este terreny, ja de propietat municipal, permetrà unir el parc fluvial del riu Túria amb el parc de les Rodanes, amb l’objectiu de regenerar una àrea abandonada durant diverses dècades en què es traçarà un camí entre ambdós punts amb el disseny de rutes a cavall, sendes i rutes ciclistes, amb una àmplia oferta històrica.

‘La recuperació dels barrancs com a espais d’escampament per als nostres veïns és un dels projectes més ambiciosos d’esta legislatura, ja que fins a la data han patit un estat de deixadesa i abandó absolut’, assegura Robert Raga, alcalde de Riba-roja.

El Barranc dels Moros ja ha sigut objecte de diverses actuacions. Dins del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació va executar la senda de vianants sobre un espai de 10.000 m2, ubicats en el nucli antic de Riba-roja, des de l’aparcament situat junt amb l’antic llavador fins al Camí dels Animes.

Actualment un taller d’ocupació treballa en la creació de noves zones verdes d’ús públic a un costat i a l’altre del Barranc dels Moros, rehabilitant les antigues terrasses de cultiu per a convertir-les en diferents zones verdes intercomunicades per mitjà de rampes i escales accessibles gràcies a una subvenció del Servef de 370.927,20 euros.

‘No obstant estem treballant en la redacció d’un Pla Director que dotarà a Riba-roja d’una àmplia zona verda per al gaudiment de tots els veïns del municipi que connectarà espais tan emblemàtics com els Conservatoris de Música i Dansa i serveis públics tan importants com el Centre de Salut amb el Parc Natural del Túria’, matisa l’alcalde.