Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja adjudica per 3’4 milions d'euros la neteja viària a Societat Agricultors de la Vega (SAV)

L'empresa aplicarà criteris de sostenibilitat i millores laborals per als seus empleats i empleades

'MEDI AMBIENT' 07 de juliol de 2021

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha adjudicat per 3’4 milions d'euros el servei de neteja viària a l'empresa Societat Agricultors de la Vega (SAV) per un període màxim de 5 anys i sense possibilitat de pròrroga. La quantitat econòmica de l'adjudicació final suposa una rebaixa de fins a 521.872 euros respecte de la xifra inicial de licitació del servei, dins dels paràmetres raonables revisats pels tècnics.

La xifra final suposa la més econòmica i avantatjosa per a les arques municipals respecte de les altres quatre empreses que concorrien en el concurs públic a través d'un procediment obert. L'adjudicació ha sigut aprovada per l'equip de govern del PSPV amb els preceptius informes favorables dels tècnics mentre que els restants partits de l'oposició han optat per l'abstenció: el Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Podem Riba-roja Pot, Esquerra Unida i Vox.

El procés d'adjudicació ha sigut possible després d'una sentència favorable del Tribunal Central Administratiu que va rebutjar el recurs d'una de les empreses que optaven al servei i, per tant, atorgava la raó al govern municipal de Riba-roja de Túria. La decisió va permetre alçar la suspensió cautelar dictada per les instàncies judicials i continuar amb el procés administratiu.

L'empresa que ha resultat guanyadora en el concurs es compromet a complir els criteris continguts en el contracte de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria respecte de les clàusules socials i mediambientals, amb una contribució estricta sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com l'ús eficient dels recursos hídrics, les modalitats de consum i producció sostenibles, a més d'altres millores com aconseguir un treball decent per als empleats i una regulació harmonitzada.

El tribunal de valoració ha tingut en compte, a l'hora de concedir la puntuació a cadascuna de les empreses concurrents, aquells conceptes relacionats amb la distribució del treball a realitzar, la seua adaptació a la realitat social i territorial de Riba-roja de Túria, les neteges intensives en determinats horaris com el mercat setmanal, les neteges especials amb motiu d'actes multitudinaris o extraordinaris, així com els mitjans tècnics i humans a emprar.

La neteja dels parcs és un dels punts importants en el plec de condicions, tant en la seua organització i planificació, així com la zonificació, les rutes i les freqüències a realitzar, a més dels seus mitjans humans i tècnics. La neteja de les pintades i els grafits seran també objecte d'una labor exhaustiva per part de l'empresa vencedora en el concurs, a més del control tecnològic del treball i el seu seguiment en el dia a dia.

L'empresa es compromet a utilitzar una nau industrial prop del nucli urbà amb una superfície mínima de 450 metres quadrats per al desenvolupament efectiu del seu treball. Les ràtios de superfície a netejar i nombre de treballadores per a dur-les a terme serà objecte d'una atenció especial amb l'objectiu d'assegurar una correcta eficàcia dels empleats de la neteja viària.

El nou contracte suposarà nombroses millores a partir d'ara com un servei de neteja viària permanent de dilluns a diumenge en totes les urbanitzacions i en el nucli urbà, amb una estructura moderna i àgil per a atendre tota la demanda zonificada en tres àrees. Per a això, compraran maquinària adequada i efectuaran la neteja en dies festius, així com instal·lació de condícies químiques en les festes patronals i la contractació de persones majors de 45 anys.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que aquesta adjudicació “suposarà un punt d'inflexió per al nostre municipi ja que comptarem amb una empresa que durà a terme el seu treball de manera regular i adaptada a les necessitats reals tant del nucli urbà com de les urbanitzacions sense cap mena de privilegi i amb un horari laboral i uns salaris dignes i decents”.