Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja contínua en la seua lluita per la protecció i recuperació de la fauna silvestre

Fullets divulgatius, jornades de conscienciació i soltes de fauna són algunes de les actuacions dutes a terme en els últims anys des d'EcoRiba.

'ECORIBA - MEDI AMBIENT' 18 de juliol de 2019

Amb el lema “Són del poble de tota la vida!” el col·lectiu d'Agents Mediambientals de la Comunitat Valenciana posa en marxa una campanya per a ressaltar la importància de la fauna urbana que conviu dia a dia amb nosaltres. Entre ells, rèptils com la salamanquesa, ocells i ratapinyades que ens ajuden a controlar plagues com la del mosquit tigre o les paneroles.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través del programa EcoRiba, se suma a aquesta  iniciativa, ja que es complementa amb les accions que el Consistori du a terme dia rere dia per a protegir la biodiversitat de Riba-roja i afavorir una sensibilització del valor ecològic del paisatge. D'aquesta forma es promou una interacció sostenible entre les activitats humanes i el nostre entorn.

Des d'Ecoriba s'han dut a terme nombroses actuacions, entre les quals destaquen: la realització de fullets divulgatius sobre oronetes, falciots i avions comuns i jornades de conscienciació com “l'Anguilla al Mar, l’AnguIla al Túria” amb les quals es pretén retornar aquesta espècie a l'hàbitat del Túria. Finalment remarcar les tres soltes de fauna que han fet en els últims dos anys a l'esplanada del riu Túria al costat del Parc Natural del riu Túria i el Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler en les quals s'han instroduït 4 gavines comunes, 16 tortugues de rierol, 12 cernícals, 12 mussols, 1 càrabo, 1 àguila cuabarrada, 1 òbila, 2 garcetes comunes, 2 colobres d'aigua, 50 granotes comunes i centenars d'anguiles.  

A part de la funció divulgativa, l'equip EcoRiba de l'Ajuntament de Riba-roja té el compromís de recuperar exemplars o cries ferides o desorientades i portar-les al Centre de Recuperació de Fauna La Granja del Saler, per a la seua rehabilitació i posterior reintroducció. Fins al moment s'han recuperat dos mussols, dos cernícals, dos falciots, dues ratapinyades d'horta i una ratapinyada de muntanya.

I és que espècies tan arrelades culturalment a València i al Túria com ho és l'anguila, han de tornar a colonitzar el seu hàbitat i convertir-se de nou en els nostres veïns de tota la vida.