Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja convoca els II Premis EcoRiba 2020 per a promoure el respecte al medi ambient en l'àmbit educatiu, empresarial i associatiu

S'han establit 5 categories amb un premi de 1.500 euros en cadascuna.

'ECORIBA - MEDI AMBIENT' 9 de març de 2020

(id: 10252)L'Ajuntament de Riba-roja de Túria celebrarà el proper mes d'abril els II Premis EcoRiba 2020 per a promoure el respecte al medi ambient des de les vessants empresarial, l'economia circular, l'educació, els programes educatius i tots aquells treballs que ajuden a augmentar la conscienciació sobre el medi ambient i la regeneració del paisatge de l'entorn, i sense oblidar també els aspectes socials, urbans i de la comunicació.

Els premis de Riba-roja de Túria s'estableixen en cinc categories per a les quals es dotarà un únic premi de 1.500 euros al guanyador respecte a l'EcoRiba circular, l'EcoRiba educatiu (amb altres 500 euros per al finalista), l'EcoRiba Paisatge, l'EcoRiba Honorífic i, finalment, l'EcoRiba Difusió.

La conscienciació i la sensibilitat de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria cap al medi ambient queda patent amb la posada en marxa del programa EcoRiba impulsat l'any 2016 amb l'afany de posar en valor el paisatge de la localitat per a dinamitzar el territori de manera sostenible i solidària. També es para atenció a l'economia verda, els jaciments d'ocupació, l'eficiència energètica o el consum energètic, entre altres.

El jurat que valorarà les propostes presentades estarà format pel regidor de Medi Ambient, un tècnic de la regidoria, una persona del projecte EcoRiba, tres especialistes de l'àmbit universitari i, finalment, l'alcalde o una persona delegada.

A l'hora de valorar els treballs presentats, el jurat tindrà en compte la innovació, l'originalitat i impacte que tinguen en compte la societat i la cura al medi ambient, encara que els membres tindran l'opció de declarar deserts alguna de les candidatures si, segons el seu criteri, els treballs no arriben a complir els requisits esmentats. El lliurament dels premis tindrà lloc en un acte de gala al llarg del mes d'abril. Els drets dels treballs presentats se cedixen a l'ajuntament.

La categoria d'EcoRiba Cicular s'enfoca per a aquelles empreses amb seu en Riba-roja que hagen implantat accions significatives que permeten quantificar amb resultats, en eficiència energètica així com en la reducció, reutilització i reciclatge dels residus de les emissions de diòxid de carboni (CO2).

Quant a l'EcoRiba Educatiu està dirigit als centres escolars de la localitat amb projectes que s'hagen desenvolupat en el municipi, amb un programa educatiu anual rigorós i rellevant en l'ensenyament de la protecció del medi ambient de Riba-roja de Túria. Els treballs s'hauran hagut de dur a terme durant un mínim d'un any i s'analitzaran els resultats obtinguts.

En l'EcoRiba Paisatge participen projectes públics i privats que destaquen per la seua posada en valor del paisatge del municipi i la seua transcendència social de Riba-roja de Túria.

L'EcoRiba Honorífic està dirigit a particulars, centres ocupacionals i educatius, associacions, Ongs, fundacions i altres col·lectius socials amb seu en Riba-roja amb accions desenvolupades almenys durant l'any 2019 i que destaquen per l'originalitat, l'eficàcia i la participació ciutadana.

Finalment, l'EcoRiba difusió es dirigix als mitjans de comunicació d'àmbit nacional que hagen dut a terme accions en matèria de difusió de temes d'interés mediambientals.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha remarcat la consolidació "d'uns premis que arriben a la segona edició que tracta de difondre la importància que té per a la nostra vida quotidiana el respecte i la protecció del medi ambient , per a això involucrem els àmbits empresarials, educatius i els mitjans de comunicació perquè són tots importants en aqueixa tasca social ".