Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria, ciutat candidata a rebre el premi Hoja Verde Europea 2021

L'Ajuntament opta a aquest reconeixement amb el projecte EcoRiba.

'MEDI AMBIENT - ECORIBA' 28 de novembre de 2019

El municipi de Riba-roja de Túria a través del programa EcoRiba, amb el qual es pretén posar en valor el paisatge i dinamitzar el territori, ha fet una aposta ferma cap a la transició ecològica per a aconseguir els objectius de l'Acord de París sobre el Clima relacionats amb la reducció de la petjada de carboni i amb el compliment dels ODS establits en l'Agenda 2030.  

Riba-roja competirà amb altres 18 ciutats candidates per a rebre el premi Hoja Verde Europea 2021 (European Green Leaf Award 2021). Un guardó que reconeix i recompensa a aquelles ciutats de 20.000 i 100.000 habitants pioneres a centrar els seus esforços per a millorar l'entorn local, la preservació del medi ambient i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes des de l'aplicació de polítiques mediambientals innovadores.

Per això, l'Ajuntament de Riba-roja està desenvolupant un planejament estratègic a través de tres grans línies: EcoRiba eficient, EcoRiba verd i EcoRiba educatiu. Tot això ha portat a implementar una sèrie d'iniciatives i accions en el marc de la sostenibilitat ambiental de manera holística i integrada.

“EcoRiba Integra” basada en la recollida selectiva de residus dels edificis públics per part de persones amb diversitat funcional, el “Apadrinament de les Riberes del Túria” per a recuperar el bosc de ribera a partir de planta obtinguda en els vivers de l'hort ecològic escolar; i el “Programa de Recuperació i Utilització de la Fauna Silvestre per a Combatre el Mosquit Tigre” són unes altres de les bones pràctiques mediambientals desenvolupades pel departament de Transició Ecològica del Consistori.

“Aquesta convocatòria avala l'esforç realitzat en matèria mediambiental en els últims anys, a través del programa EcoRiba, tant des del vessant mediambiental com educativa, mitjançant accions dirigides a conscienciar als col·lectius en aspectes com el reciclatge, la mobilitat o la cura al medi ambient”, assegura José Luis Ramos, regidor de Transició Ecològica.

Un grup de 12 experts independents decidirà quina ciutat de les 18 presentades, es convertirà en una de les finalistes. El panell d'experts analitzarà temes relacionats amb els avanços a nivell local d'índole mediambiental com: el canvi climàtic i el rendiment energètic; la mobilitat urbana sostenible; la naturalesa, biodiversitat i ús sostenible de la terra; la qualitat de l'aire i del soroll; la gestió de residus i economia circular; i l'aigua.

Les 18 ciutats que competeixen enguany pel Premi Europeu Green Leaf 2021 són: Avinyó (França); Bistriţa (Romania); Carballo (Espanya); Çiftlikköy (Turquia); Coswig (Alemanya); Elsinore (Dinamarca); Gabrovo (Bulgària); Kemi (Finlàndia); Lappeenranta (Finlàndia); Nyborg (Dinamarca); Oliveira do Hospital (Portugal); Riba-roja de Túria (Espanya); Ringkøbing-Skjern (Dinamarca); Sombor (Sèrbia); Tauragė (Lituània); Valmiera (Letònia); Viana do Castelo (Portugal); i Vichy (França).

El nombre d'habitants i la seua pertinença a la Unió a Europea no és l'única cosa que conjumina a aquestes ciutats. Per a convertir-se a la ciutat guardonada i obtindre l'incentiu econòmic de 75.000 euros, així com un logotip que acredita la qualitat mediambiental del municipi, totes elles hauran de demostrar que han realitzat grans esforços per la millora i la cura del medi ambient.