Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria s'unix a la iniciativa 'L'hora del planeta'

(2)
El 24 de març a les 20:30 l’Ajuntament apagarà els edificis monumentals i principals carrers del municipi.

'MEDI AMBIENT' 21 de març de 2018

Este dissabte, 24 de març, a les 20:30 hores Riba-roja de Túria contribuirà en la lluita per la conservació del Planeta. Davall el lema “connecta’t i apaga la llum” Riba-roja realitzarà un gest senzill, però de gran transcendència: apagar els llums d’edificis monumentals com el Castell o l’Església, així com els principals carrers del municipi durant una hora.

S’unix així al compromís conjunt de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, de la que Riba-roja forma part com a membre del Consell de Govern des de 2015.

A causa de les prolongades onades de calor, sequeres, fenòmens meteorològics extrems cada vegada més freqüents i abandó de pobles pels canvis climàtics naix “L’hora del planeta”. Una iniciativa a nivell mundial que té com a objectiu lluitar contra el canvi climàtic, així com conscienciar i sensibilitzar la població de la importància de la biodiversitat i les mesures que es poden adoptar per a evitar la seua pèrdua.

Riba-roja ha aportat el seu xicotet gra d’arena  a través d’iniciatives com promoure la mobilitat sense emissions amb l’adquisició de vehicles elèctrics i bicicletes per a la patrulla de la Policia Local, la bonificació per a vehicles elèctrics i híbrids de fins al 75% de l’IVTM, la realització d’una auditoria lumínica que ha analitzat més de 6.000 punts de llum en el terme municipal o l’arreplega de roba usada per al seu posterior reciclatge.

L’Acord de París de les Nacions Unides ha establit l’any 2020 com a data límit per a començar a aplicar els compromisos de disminució d’emissions de CO2 a nivell mundial. Per la seua banda, el Conveni sobre Diversitat Biològica espera que s’hagen complit els objectius més rellevants per a eixa data.

Este projecte té el seu origen l’any 2007. Una sola ciutat, Sydney, es va bolcar en una iniciativa promoguda per World Wildlife Fund (WWF) pel fet que els Governs no eren capaços de reduir els gasos contaminants que estaven propagant. Centenars d’edificis de la ciutat australiana i dos milions de persones es van quedar a fosques durant una hora com a mostra d’implicació i preocupació pel medi ambient.

Eixe senzill gest ha donat lloc a nivell mundial a la major iniciativa ambiental. A Espanya, s’han sumant a este repte un centenar de ciutats: Madrid, Barcelona, Sevilla, A Corunya, Ávila, Lleó, Pamplona, entre moltes més. Una dècada després, hi ha llums i ombres en tot el món.

 

Nota: Vies afectades Hora del Planeta 2018 en les urbanitzacions:

- Zona Nord: Av del Túria / Entrenaranjos
- Masia de Traver: Av Traver
- València la Vella: Av Palmerar
- Residencial Reva: Av Tarongers

 

Vies afectades en el nucli urbà: veure plànol adjunt.