Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja estableix un protocol d'actuació per a fer front al fenomen DANA de fortes pluges

El consistori tancarà els parcs públics i el cementeri a partir de les 8.00 hores del dimecres

'MEDI AMBIENT' 10 de setembre de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja ha establit un protocol d'actuació per a fer front a l'episodi de pluges anunciat per l'Agència d'Estatal de Meteorologia (AEMET) a partir de demà 11 de setembre.

El fenomen DANA que ens afectarà a partir del dimecres podria deixar importants quantitats de pluja en àmplies zones de la Comunitat valenciana, sobretot a la província de València i Alacant. Aquestes pluges, persistents, extenses, localment fortes i puntualment torrencials, acompanyades de fort vent de llevant, ens afectaran de forma significativa a partir de la vesprada. 

L'alcalde de Riba-roja de Túria s'ha reunit aquest matí amb els responsables polítics i tècnics de les àrees implicades per a coordinar les accions amb la finalitat de minimitzar l'impacte de les fortes pluges i poder afrontar amb garanties qualsevol emergència que puga sorgir.

Una de les zones en les quals se centrarà principalment l'atenció serà el polígon industrial l'Oliveral,  en el qual l'any passat es van succeir episodis d'inundacions d'alguns vials i col·lapse de trànsit de les principals entrades. Com a principal mesura, la Policia Local prohibirà l'estacionament en les zones inundables del polígon i s'informarà les empreses dels itineraris alternatius. No obstant això, el consistori preveu que no es repetisquen els problemes ocasionats en 2017. Entre les mesures adoptades pel consistori, es va dur a terme l'any passat l'execució d'una zona verda inundable com a àrea d'alleujament davant l'arribada de grans quantitats de pluja. Aquesta zona pot acumular fins a 7.000 metres cúbics d'aigua i està dotada de pous filtrants.  

Paral·lelament es van construir portes antiretorn en la Rambla de Poyo i es va incrementar la neteja d'embornals. Una altra de les accions realitzades per a evitar inundacions va ser drenar la bassa existent al Parc Logístic (PLV) augmentant el seu calat i facilitant així l'absorció d'aigües. S'han interconnectat canonades amb l'objectiu d'optimitzar el funcionament hidràulic de la xarxa de pluvials i s'han van col·locar embornals i *tragaderas per a augmentar la seua entrada d'aigua als carrers L, G, Mallorca, Jacarandas, Llevant, i Fusters.

Paral·lelament s'ha instal·lat la senyalització pertinent per als talls de carrers i està procedint, a través de l'empresa concessionària d'aigües potables, Hidraqua, a la neteja dels embornals de les zones més problemàtiques.

L'Ajuntament ha anunciat que tancarà tots els comunicats públics del municipi així com el Cementeri Municipal, per a evitar que ocórrega algun incident per la caiguda de branques com a conseqüència de les fortes pluges acompanyades de ratxes de vent.  Així mateix s'extremarà la vigilància en les zones de pas de barrancs com El Pozalet, la Rambla de poyo, el barranc de Porxinos o la Pedrera.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat “la prioritat d'actuar amb celeritat en previsió a l'episodi de gota freda anunciat pels serveis d'emergències i posar en marxa tots els recursos disponibles

L'Ajuntament posa a la disposició de la ciutadania informació meteorològica actualitzada a través de l'enllaç http://inforatge.com/meteo-ribarroja i ha facilitat el telèfon d'atenció ciutadana  de la Policia Local 96 277 01 51 per a comunicar qualsevol incidència o emergència destacable.