Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja plantarà 2030 arbres en quatre anys com a resposta al devastador incendi que assola l'Amazones

Robert Raga reafirma el compromís de l'Ajuntament amb el medi ambient.

'ECORIBA - MEDI AMBIENT' 26 d'agosto de 2018

(id: 9956)L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha anunciat aquest matí la plantació de més de 2.000 arbres durant la present legislatura, en resposta als incendis que assoten la selva amazònica.

En concret, Raga ha avançat que es plantaran 2.030 arbres com a símbol de l'Agenda per al desenvolupament sostenible i com a "ferm compromís davant els incendis que en aquests moments estan devastant el pulmó verd del planeta".

"Se'ns exigeix als líders polítics donar resposta al que està ocorrent en el nostre planeta, i no solament depén dels caps d'estat, sinó també d'alcaldes i alcaldesses que aportem el nostre gra d'arena en la defensa i preservació del nostre entorn natural" ha afirmat l'alcalde.

"El que ocorre a milers de quilòmetres d'ací és un tragèdia que ens afecta a tots i no podem quedar-nos impassible davant això. Només tenim un planeta que compartim i és el nostre deure mostrar exemple i sumar", ha matisat Raga al mateix temps que, com a president de l'Associació de Municipis Vinculats al Túria, ha animat als municipis integrants d'aquest col·lectiu a sumar-se a aquesta iniciativa.

Els tècnics del programa municipal EcoRiba seran els encarregats de supervisar la plantació d'aquestes espècies, que seran distribuïdes per tot el terme municipal, a fi d'ajudar l'eliminació de CO2 de l'atmosfera. Dins del seu vessant eficient i verd, aquest programa mediambiental contribuirà a la restauració paisatgística de les zones menys poblades del municipi i dotarà d'arbres a aquells espais que manquen d'ells.

Entre les espècies que es plantaran figura la carrasca o alzina i el roure valencià. Aquests se sumaran a un altre tipus d'arbres que més CO2 poden eliminar de l'ambient com són el pi blanc (Pinus halepensis) i el pi pinyer (Pinus pinea) i altres espècies compatibles amb el nostre entorn. Un pi blanc madur pot absorbir prop de 50 tones de CO2 en un any.

L'Ajuntament ja va anunciar el mes de juny passat, dins de les accions d’ECoRiba, la plantació de mil arbres, durant els pròxims quatre anys. No obstant això, els últims esdeveniments en l'Amazones ha fet plantejar un major esforç en aquest sentit.

El CO2 és un dels principals causants del calfament global i actualment el gran maldecap de l'ésser humà a l'hora de combatre el canvi climàtic. Amb aquesta iniciativa, l'ajuntament de Riba-roja ratifica així el seu compromís de reducció d'emissió de CO2 a l'atmosfera, que ja va plasmar en la Declaració de Sevilla, impulsada per la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, de la qual forma part dins del Consell de Govern, i l'acció principal del qual és reduir els impactes ambientals promovent un model de desenvolupament urbà sostenible, inclusiu i resilient.