Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja posa en marxa el primer punt públic de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics del Camp de Túria

L'electrolinera està situada en el pàrquing del Complex Esportiu La Mallà.

'MEDI AMBIENT' 25 de juliol de 2019

Riba-roja disposa ja de la primera electrolinera pública. El nou punt de càrrega ràpida està situat en l'aparcament del Complex Esportiu La Mallá i pretén facilitar als usuaris d'aquest tipus de vehicles, la recàrrega del seu utilitari de manera gratuïta.

L'estació RAPTION 50 funciona amb potències de fins a 50Kw, i la seua velocitat de càrrega va en funció de la capacitat de les bateries que cada vehicle tinga, per a carregar parcial o totalment en un període de temps reduït.

S'estima que el 80% de la bateria d'un vehicle pot tardar a carregar-se al voltant de 30 minuts. “Aquesta adquisició respon a la nostra política de foment i bonificació dels vehicles híbrids i elèctrics que produeixen una menor contaminació, i que atén el nostre propòsit de reduir les emissions de CO2 en un 20% fins a l'any 2020”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

La primera electrolinera pública disposa de tres connectors tipus CHAdeMO, COMBO CCS o CA amb Modo 3, compatibles amb qualsevol vehicle elèctric.

L'electrolinera funciona amb la tecnologia del gestor de càrrega GIC. Aquesta plataforma permet gestionar en remot totes les infraestructures així com facilita l'accessibilitat  als punts de recàrrega mitjançant una App per a telèfons mòbils, de manera que  qualsevol usuari pot utilitzar la xarxa de recàrrega de forma senzilla.  
Així mateix GiC, empresa gestora, ha posat a la disposició de l'Ajuntament de Riba-roja els seus acords d'interoperabilitat  a nivell europeu perquè tots els usuaris de vehicles elèctrics puguen utilitzar la seua xarxa de recàrrega, millorant en tot cas la qualitat de l'aire i apostant per una mobilitat sostenible.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha incorporat a la seua flota tres vehicles elèctrics i una motocicleta per a la Policia Local durant la present legislatura, que s'uneixen a altres quatre vehicles híbrids. Cada vehicle estalvia 2,06t de CO2 a l'any. Paral·lelament, el consistori ha impulsat altres mesures com la bonificació en l'impost de vehicles de fins al 75% per als propietaris dels vehicles híbrids i un altre 75% per als propietaris de cotxes elèctrics com a mesura addicional que contribuïsquen a disminuir les emissions de diòxid de carboni (CO2) a l'atmosfera incloses en el pacte d'alcaldes pel Clima i l'Energia que preveuen una reducció del 40% a mitjà termini.

Aquesta bonificació forma part d'un paquet de mesures impulsades per l'Ajuntament per a reduir la contaminació a l'atmosfera, fomentant especialment el transport públic. Entre aquestes mesures cal destacar la connexió de les diferents urbanitzacions amb el nucli urbà mitjançant carrils-bici, l'aposta de bicis en la unitat ambiental de la policia local, l'adquisició de vehicles elèctrics per a l'ajuntament o un augment de contenidors per a la recollida de roba usada la pràctica de la qual redueix, també, les emissions a l'atmosfera, a més, de les campanyes de conscienciació en els centres educatius.

Actualment, el consistori està treballant en l'elaboració d'un pla de mobilitat urbana sostenible i en la creació d'itineraris per als vianants assegurances entre altres mesures.