Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja reduïx en un 20% la seua empremta de carboni gràcies a l'optimització dels consums energètics gestionada per Hidraqua

Es preveu que esta reducció s’accentue considerablement gràcies a la incorporació de vehicles elèctrics a la flota de la companyia en el municipi.

'MEDI AMBIENT' 20 de desembre de 2017

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria manté la seua aposta per la implantació de mesures de control de la qualitat ambiental que afavorisquen el foment de l’eficiència energètica i la prevenció de la contaminació, emmarcades dins del projecte municipal EcoRiba.

La companyia Hidraqua s’ha unit en este interés i desenvolupa des de fa anys iniciatives que han permés un control sistematitzat dels consums, una major eficiència en l’ús d’energia i combustible i la reducció d’impactes ambientals i empremta de carboni.

Estes mesures han portat a reduir des de 2015 un 20% l’empremta de carboni generada per la companyia i s’espera continuar millorant esta xifra amb la incorporació de vehicles elèctrics a la flota de Hidraqua a Riba- Roja.

Les noves furgonetes, la primera de les quals entrarà esta setmana, estan equipades per als treballs d’operacions de manteniment en les xarxes i instal·lacions d’aigua del servei i s’han seleccionat atenent a criteris com a autonomia, càrrega i comportament tècnic.

Segons han declarat fonts de Hidraqua, entre les mesures implantades per a aconseguir les reduccions d’empremta de carboni que s’han aconseguit en els últims anys, es troben la contractació d’energia verda en la majoria de punts de consum, l’optimització dels consums energètics en captacions i la millora de l’eficiència energètica en oficines.

Per a José Ángel Hernández, regidor de Medi Ambient es tracta d’una iniciativa “que ens permet contribuir a frenar el canvi climàtic, dins del nostre compromís de reducció d’emissions contaminants a l’atmosfera, com ja va quedar subscrit en la Declaració de Sevilla, com a representants de la Xarxa Espanyoles de Ciutats pel Clima”

Així mateix, la incorporació de GOT, una nova aplicació programari per a la Gestió d’Operacions sobre el Terreny, ha permés també reduir l’empremta de carboni ja que elimina l’ús del paper i millora l’eficiència de les operacions evitant desplaçaments de vehicles.