Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja rep la seua guia Smart City junt amb altres nou municipis valencians

Aquesta guia s'estructura en cinc àrees: innovació social; energia; medi ambient, infraestructures i habitabilitat urbana; mobilitat urbana; i govern, economia i negocis.

'MEDI AMBIENT' 17 de desembre de 2019

Riba-roja de Túria ha rebut la seua guia Smart City de mans del conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, la diputada d'Informàtica i Tecnologia, Mentxu Balaguer, i el president d'AVAESEN, Marcos J. Lacruz.

Aquesta guia reconeix el treball de l'Ajuntament de Riba-roja a la recerca d'un model econòmic sostenible, que se suma a altres 20 municipis valencians que ja tenen la seua guia smart city de forma totalment gratuïta en dos anys, gràcies al treball de tècnics de l'Associació Valenciana d'Empreses del Sector de l'Energia (AVAESEN) i les pròpies empreses, amb la col·laboració de la Diputació de València.

En aquest treball s'involucra un nodrit grup de professionals que aglutina ja a 180 municipis, diputacions, startups, pimes, grans empreses, instituts tecnològics, universitats, inversors i entitats financeres de dins i fora de la Comunitat Valenciana.

Les guies parteixen d'un diagnòstic de la situació en cinc àrees: innovació social; energia; medi ambient, infraestructures i habitabilitat urbana; mobilitat urbana; i govern, economia i negocis.

En cadascuna d'aquestes àrees la guia fa una anàlisi de la situació en la qual parteix cada municipi, per a després marcar reptes individuals en funció de les solucions que ja tenen implementades, per a marcar prioritats en inversions futures en smart city, i finalment proposar exemples concrets per a cada solució de casos d'èxit que podrien ser exportats a aqueix municipi en qüestió.

La guia de Riba-roja és fruit de diversos mesos de treball de tècnics d'AVAESEN, tècnics i representants de l'Ajuntament, i empreses. Aquest document marca un full de ruta de cara a optar a futures subvencions. Riba-roja treballarà especialment en els pròxims mesos en projectes de mobilitat i eficiència energètica. A través de les smarts city s'aconseguirà obtindre informació en aquests àmbits per a l'optimització de recursos  

“El nou model de ciutat ha d'anar encaminat a posar la innovació i les noves tecnologies al servei de la mobilitat, el tractament de residus o l'energia, per a aconseguir un municipi sostenible i eficient”, assegura el regidor de Transició Ecològica, José Luis Ramos.

Riba-roja va rebre els certificats del Taller ‘La Compra Publica d'Innovació i la Contractació Verda i Sostenible’ que ha organitzat AVAESEN i que s'ha celebrat durant dos dies en Las Naves.

La Compra Pública d'Innovació (CPI) és l'instrument a utilitzar quan una entitat pública, amb l'objectiu de satisfer una necessitat, requereix d'un producte o sistema de caràcter innovador per a trobar una solució, la qual, no es detecta en un procés de compra ordinària.

Així pot ajudar un municipi a millorar els serveis públics incorporant béns o serveis innovadors, fomentar la innovació empresarial i activar el creixement econòmic, i impulsar la internacionalització de la innovació emprant el mercat públic local com a client de llançament o referència.