Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Robert Raga: 'L'educació ambiental és una peça clau per a la lluita contra el canvi climàtic'

L'alcalde de Riba-roja presenta en la COP25 juntament amb els socis del Guardian els últims avanços del projecte.

'GUARDIAN - MEDI AMBIENT' 13 de desembre de 2019

Una representació de socis del projecte GUARDIAN han participat aquest matí en la taula redona “La gran aliança contra el canvi climàtic” organitzada durant la Cimera del Clima, COP 25 que s'està celebrant durant les últimes dues setmanes a Madrid. Durant la sessió, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, el Project Manager del projecte, Vicente Adobes i representants de l'Ajuntament de Paterna, Hidraqua i Medi XXI han exposat com es treballarà durant els pròxims dos anys per a augmentar la resiliència contra incendis en una zona d'interfície urbana-forestal del Parc Natural del Túria.

Vicente Adobes, tècnic municipal de l'Ajuntament de Riba-roja i Project Manager de GUARDIAN, ha realitzat una explicació detallada de les actuacions previstes, terminis i socis que formen part de la iniciativa “GUARDIAN es va presentar en 2018 als UIA, una convocatòria de la Unió Europea per a promoure solucions innovadores en matèria de desenvolupament urbà sostenible. Els projectes que se subvencionen a través d'aquesta convocatòria han de ser de replicables en altres municipis i innovadors. En aquest cas, l'aspecte innovador del projecte radica en l'ús d'aigua regenerada, aigua depurada sotmesa a tractaments específics per a la seua reutilització, i en aquest cas, per a la lluita contra els incendis”.

Per la seua banda Raga ha destacat “hem de liderar des d'Europa la lluita contra el canvi climàtic i- matisa- l'educació ambiental, especialment als nostres joves, és clau per a canviar els patrons de comportament que ens ajuden a salvar el Planeta”. “Hem posat la investigació al servei del nostre veïns i veïnes del Parc Natural del Túria, protegint d'una banda la seguretat davant el risc d'incendis forestals, al mateix temps que realitzem un ús eficient d'un recurs escàs com és l'aigua”.

En la taula redona han participat Nuria Campos, tinenta alcalde de l'Ajuntament de Paterna; Robert Raga, alcalde de Riba-roja; Jordi Azorín, director territorial d'Hidraqua; i Emma Gorgonio, responsable de l'àrea d'enginyeria ambiental de Medi XXI. Com a socis del projecte es troba a més Cetaqua, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València. Així mateix compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

Campos ha destacat que “Paterna desenvolupa nombroses iniciatives per a fer front a la lluita contra el canvi climàtic i els seus efectes. En concret GUARDIAN és un exemple clar d'aquesta labor en lluitar contra una conseqüència directa del canvi climàtic i fer-lo a més d'una forma sostenible i innovadora”.

Azorín ha posat en valor el compromís d'Hidraqua amb el desenvolupament sostenible “Comptem amb una política alineada amb els ODS marcats per l'ONU. GUARDIAN contribueix activament a objectius amb l'accés a l'aigua i sanejament, l'acció pel clima i la comunitats i ciutats sostenibles”.

Finalment, Gorgonio ha destacat que “L'aprofitament de l'aigua residual suposa una oportunitat per a una millor gestió del cicle integral de l'aigua generant a més Tallafocs Verds que, amb la gestió adequada, tenen un major potencial com a embornal de GEI (Gasos d'Efecte d'hivernacle). Durant el projecte desenvoluparem a més diverses accions formatives encaminades al fet que la població siga part de la solució i no part del problema”.

Aquesta trobada s'ha celebrat en l'estand que el grup empresarial Suez té situat en la zona verda del Cim del Clima.