Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Més de 170 alumnes de 5é i 6é de Primària de Riba-roja participaran demà en l'acte central de la Setmana Europea de la Mobilitat

L'acte se celebrarà a partir de les 11:00 hores en la Plaça de l'Ajuntament.

'EDUCACIÓ I TRANSPORTS' 21 de setembre de 2017


Sensibilitzar als més xicotets dels beneficis que tant per a la salut pública com per al medi ambient, té l'ús de maneres de transport més sostenibles com el transport públic, la bicicleta i els viatges a peu. Aquest és un dels objectius de la jornada organitzada demà divendres 22 de setembre per la regidoria de Transports i Mobilitat en coordinació amb la regidoria d'Educació dins de la Setmana Europea de la Mobilitat.

L'acte reunirà a partir de les 11:00 hores en la Plaça de l'Ajuntament a més de 170 alumnes i alumnes de 5é i 6é de Primària dels col·legis Assumpció de la Nostra Senyora, CEIP Cervantes i CEIP Mas d'Escoto.

La jornada consistirà en la lectura de manifestos per part dels i les alumnes participants, així com la realització de tallers sobre mobilitat sostenible, dirigits per tècnics municipals del projecte EcoRiba.

A més, els estudiants tindran l'oportunitat de conèixer de prop els tres cotxes elèctrics adquirits per l'Ajuntament, així com les bicicletes que disposa la patrulla de Sostenibilitat i Medi ambient de la Policia Local.

Paral·lelament, a tots els usuaris del CONECTAMetro i l'arRIBABUS se'ls realitzaran enquestes de satisfacció per a valorar els serveis de mobilitat municipals. Les enquestes estaran disponibles en l'APP Riba-roja Info a partir de matí i durant els pròxims 15 dies.

"Hem enfocat aquesta primera jornada als més xicotets perquè és a través de l'educació com es poden canviar els patrons de conducta i els hàbits futurs per a aconseguir que la mobilitat sostenible siga una realitat", assegura el regidor de Transport i Mobilitat, Rafa Gómez.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria està realitzant un treball important en aquesta matèria, esforç que li ha valgut enguany com a guardó en la II Edició de Premis SEMcv 2017, convocats per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, pel seu Pla d'Accessibilitat 2016-2017.

La jornada de demà es realitza coincidint amb la celebració del dia de la ciutat, sense el meu cotxe!, que pretén promocionar mesures de transport sostenible i convidar als seus ciutadans a cercar alternatives al vehicle privat, així com recuperar la ciutat per al vianant i el ciclista, fer el transport accessible per a tots, disminuir les emissions nocives per a la salut i tenir nivells de seguretat cada vegada més alts.

Per açò, durant tota la jornada de matí, totes les línies de metro, tramvia i EMT oferiran el bitllet de viatge gratis per a fomentar l'ús del transport públic i que els ciutadans puguen gaudir de tots els seus avantatges.

Segons les dades de FGV, les explotacions de València, Alacant i Castelló eviten cada any el desplaçament de 62 milions de vehicles privats i l'emissió de 80.000 tones de CO2.