Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Més de 500 persones celebren a Riba-roja el IX Trobada de Voluntariat per a Majors de la UDP de la província de València

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra va tancar la trobada en l’Auditori Municipal de Riba-roja de Túria.

23 de maig de 2017


Al voltant de 550 voluntaris pertanyents a distintes associacions locals de la Unió Democràtica de Jubilats i Pensionistes de la província de València, van participar en la trobada que es va celebrar en el Parc Maldonado de Riba-roja de Túria. La jornada organitzada per la UDP de València i l’Ajuntament de Riba-roja de Túria amb la col·laboració de la Xarxa del Voluntariat Social i la UDP local, va comptar amb un complet programa d’activitats que es va iniciar amb la demostració del quadro de gimnàstica de manteniment i un recorregut pel Parc Ferroviari Vaporista del municipi.

Els majors també van poder degustar les tradicionals ‘pelaetas’, així com el bunyols amb xocolate de les nostres bunyoleres, o veure com realitzaven autèntiques obres d’art realitzades per l’Associació de Bolilleras. Els visitants van conéixer de prop projectes com EcoRiba, i les rutes saludables, així mateix la Tourist Info de Riba-roja es va encarregar de repartir-los una bossa amb contingut turístic del municipi i un obsequi, que en esta ocasió va ser oli d’oliva elaborat en el nostre polígon.

El programa va continuar en l’Auditori Municipal, on el grup de teatre de la UDP, va interpretar l’obra ‘Un metge improvisat’ i el Conservatori Municipal de Música i de Dansa van oferir un magnífic espectacle per a tots els majors.

L’objectiu de l’acte era homenatjar i reconéixer la labor altruista, desinteressada i responsable que realitzen les persones voluntàries, al mateix temps que difondre valors com la solidaritat, el voluntariat, l’acció social i la integració de les persones majors.

L’acte va comptar amb la presència de la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, la secretària autonòmica de Transparència, Zulima Pérez, el Director Territorial de Presidència Francisco Molina, el President Provincial de la UDP, Pepe Sanchís, la Coordinadora Provincial, Mª Isabel Tarín, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, el regidor de Benestar Social, Rafa Gómez i altres alcaldes, regidors i treballadors socials de les poblacions participants.

Gómez i Raga van destacar que la UDP ja els ha demanat que l’any que ve, la trobada es torne a realitzar a Riba-roja de Túria pel gran èxit d’enguany. Robert Raga també va mostrar el seu agraïment als majors pel treball que realitzen en ‘esta etapa de la seua vida perquè s’assenten acompanyats’, i va destacar que tant l’ajuntament com la Generalitat ‘estem fent un gran esforç perquè tot el món tinga un bon servici públic’.

Zulima Pérez va destacar la importància del programa ‘De major a major’ i va posar en valor el temps, l’entrega i dedicació cap a les persones majors, ‘la UDP està realitzant una labor molt important perquè no assenten la temuda soledat’.

Per la seua banda, Oltra, va felicitar als homenatjats per esta gran labor social i va destacar que des de la Generalitat Valenciana ‘estem posant en valor programes per a previndre eixa dependència’.

El programa que es porta impartint des de 2007, té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels majors, tant dels voluntaris que se senten molt gratificats per les seues accions, com els usuaris, els que reben els servicis. Per això, cada any, s’homenatja als grups de voluntariat de Persones Majors que oferixen els seus servicis per a contribuir a minorar la soledat de les persones majors dependents.

La jornada va finalitzar amb una menjar de germandat, l’entrega de diplomes als nous voluntaris de les diferents poblacions i l’esperat sorteig de regals per gentilesa de les empreses i entitats col·laboradores.