Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja duplica els efectius de neteja i jardineria en el nucli urbà, les urbanitzacions i els polígons industrials

L’equip de govern destina 10 persones més a cobrir el servei.

'NETEJA VIARIA' 14 d'agost de 2018

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria hi ha duplicat el servei de neteja viària en el nucli urbà i en les àrees residencials que passaran de 10 a 20 efectius gràcies al programa Avalem Joves Plus del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef), finançat per la Generalitat Valenciana. L’ampliació d’efectius s’estendrà també al servei de jardineria, amb altres deu persones, i a la neteja dels polígons industrials, on per primera vegada, es destinaran quatre treballadors.

Les tasques de neteja d’estos deu nous jóvens, amb edats de fins a un màxim de 30 anys, permetran redoblar els esforços i la tasques de neteja en el nucli urbà i les urbanitzacions a les vesprades, en horari de 15 a 21 hores, per a evitar solapar-se amb la labor que exercix l’empresa adjudicatària d’este servei que es du a terme en horari matinal. Els dissabtes treballaran de 8 a 14 hores.  

Els nous treballadors podran desenvolupar la seua labor amb major eficàcia i eficiència gràcies a l’adquisició d’una màquina hidronetejadora que actua amb notable resultat sobre el mobiliari urbà i sobre els cantons dels carrers, que s’afig també a l’adquisició d’altres sis carros multifuncionals que permetran als empleats públics disposar de tots els instruments i efectes necessaris per a la seua labor.

L’augment dels efectius es deixarà notar també sobre el servei de jardineria existent actualment a Riba-roja de Túria, ja que als huit que desenvolupen en estos moments la seua labor -pertanyents a contractes municipals- s’afegiran altres deu de manera que conformaran una plantilla de díhuit que es dedicarà a desenvolupar el seu treball sobre el nucli urbà i les diverses àrees residencials.

Es tracta de les urbanitzacions de l’àrea nord Monte Alcedo, Entrenaranjos, El Molinet, el Clot de Navarrete, Santa Rosa i Santa Mònica, a més de les radicades en l’àrea centre com a Masia de Traver, València la Vella, els Pous i la Llovatera. Finalment, les noves línies de les brigades s’ocuparan de les zona de la Reva i dels polígons industrials, una de les més oblidades dels últims anys, als que es destinaran altres quatre efectius.      

Els jóvens d’entre 18 i 20 anys constituïx un dels grups que representen, actualment, majors problemes de formació i d’inserció laboral. Per això, l’Ajuntament de Riba-roja ha rebut una subvenció total d’1 milió d’euros procedent de fons europeus que es destinarà al programa Emcuju -amb 608.000 euros- destinat a jóvens amb qualificació acadèmica i altres 410.000 euros per al pla Emcuju enfocat a jóvens sense una qualificació acadèmica. Durant un any es preparen en l’administració local -segons el seu perfil i formació professional- per a facilitar la seua posterior inserció en el mercat laboral.

D’esta manera, tenen l’oportunitat d’adquirir nous coneixements i habilitats, sumar experiències laborals que els poden servir en un futur amb l’objectiu de facilitar-los la seua inserció alhora que són partícips de la modernització de l’administració local. Els fons europeus que financen este tipus de programes d’ocupació suposen una injecció econòmica fonamental per a les administracions públiques fins al punt que al Comunitat Valenciana ha passat de rebre 50 milions en l’edició anterior als 100 milions de la present.   

El regidor d’urbanitzacions, parcs i jardins, Rafael Gómez, ha destacat que l’augment d’efectius en estes àrees de l’ajuntament "és essencial perquè els nostres veïns reben el servei que es mereixen ja que es tracta d’una labor molt important en el dia a dia d’un municipi i per això este govern aposta clarament per redoblar els esforços econòmics necessaris per a fer-ho realitat".

L’equip de govern ha afegit que este pla d’ocupació "és un eix molt important en la formació dels nostres jóvens ja que no sols els oferim un lloc de treball remunerat sinó que a més els proporcionem una formació pràctica de cara a la seua posterior inserció en el mercat laboral; a més, amb estos jóvens ens encarreguem d’atendre les necessitats que ens demanen els habitants del nucli urbà, de les urbanitzacions del terme municipal i dels polígons industrials".