Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

L'App Riba-roja Info s'apropa a les 15.000 descàrregues en tan sols quatre anys de funcionament

En 2019 els ciutadans i ciutadanes van registrar 2.005 incidències a través de l'aplicació.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 19 de febrer de 2020

L'aplicació mòbil participació ciutadana APP Riba-roja Info ha aconseguit una xifra rècord. Fins hui, la plataforma ha rebut 14.886 descàrregues i comptabilitza 2.459 persones registrades.

L'elevada capacitat de resposta ha fet que només en 2019 es registraren 2005 incidències, de les quals més del 80% han sigut resoltes i la resta està en procés de resolució o no procedeix a l'Ajuntament i, per tant, se li comunica a l'usuari afectat

Es tracta d'una eina fàcil i àgil per al ciutadà i un sistema de gestió d'incidències eficaç per a l'Ajuntament. Una vegada registrada la incidència, es trasllada al departament corresponent perquè comprove in situ, avalue la urgència i actue amb la major celeritat possible. La majoria de les incidències registrades són relatives a neteja viària, manteniment de contenidors de residus orgànics, reciclatge i parcs i jardins. En l'últim any hi ha hagut un increment d'incidències la resolució de les quals afecta a la Policia Local.

L'aplicació mòbil APP Riba-roja Info va ser creada a la fi de 2015 amb la finalitat de facilitar la comunicació dels veïns i veïnes del municipi amb l'Ajuntament. En aquest sentit incorpora altres prestacions com una guia local de comerços, una llista de telèfons d'interés, una agenda d'esdeveniments del municipi, les principals notícies de la població i el llistat de bans municipals.

Paral·lelament, l'usuari pot realitzar des de l'aplicació suggeriments a l'Administració. L'any passat es van registrar 129 suggeriments. La totalitat van ser derivades i contestades pels departaments corresponents.

“Aquesta aplicació ens permet agilitzar la gestió d'incidències, ja que es canalitzen a través d'un únic interlocutor que deriva les queixes als diferents departaments i porta un seguiment posterior d'aquestes”, assegura la regidora de Transparència i Participació Ciutadana, Esther Gómez Laredo. L'edil ha matisat “som un municipi líder en matèria de transparència i participació i creiem que amb eines com aquestes posem l'Administració al servei del ciutadà a un sol clic”.

L'App Riba-roja Info està disponible de manera gratuïta tant per a iPhone a través de l'App Store com per a Android a través de Google Play