Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

La FVMP premia a Riba-roja per les polítiques de Transparència i Foment de la Participació

La Federació valenciana atorga un menció especial al municipi per les polítiques d'igualtat i integració.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARÈNCIA' 28 de març de 2019

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha arreplegat este matí en el Botànic el Premi Bon Govern de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, FVMP, a les polítiques de Transparència i foment de la participació, impulsades pel govern municipal.

Estos premis són “un esforç al municipalisme”, dirigits a premiar les bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local.

Riba-roja ha competit amb altres 86 municipis, mancomunitats i consorcis participants, que han optat a les categories de Desenvolupament Local, Ocupació i Turisme, Sostenibilitat Territorial, Foment de la Salut Pública, Cultura i Normalització Lingüística, Desenvolupament Rural i Agricultura, Gestió de Projectes i Fons Europeus, Divulgació i Protecció de Drets i Llibertats i Polítiques d'Igualtat i Integració, en la qual l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut una menció especial.

El regidor de Transparència i participació, Rafa Gómez Sánchez s'ha mostrat satisfet amb l'obtenció del premi. “Este és el reconeixement al treball realitzat estos tres anys i mig, encaminat a ampliar i reforçar la transparència de l'activitat pública, regulant i garantint el dret d'accés a la informació dels ciutadans i ciutadanes, i afavorint la participació en la gestió municipal, a través dels consells sectorials i d'altres mecanismes”, ha matisat l'edil.

La creació dels consells sectorials, l'elaboració del Reglament de Participació Ciutadana i Transparència, la celebració de la Fira d'Associacions, la Web de Govern Obert, els Pressupostos Participatius, el Portal del Licitador, o les Jornades de Formació per al teixit associatiu són algunes de les mesures impulsades des del consistori, a fi d'establir marcs de convivència estables amb la ciutadania.

El desenvolupament d'este treball s'ha vist afavorit per la creació a l'abril de 2018 de l'Oficina de Participació Ciutadana i Transparència, VOTIVEU

Els guardons, que compleixen la seua segona edició, volen ser una plataforma per a fer visible la posada al dia dels municipis en polítiques que fomenten la igualtat i la integració de les persones, la necessitat d'aprofundir en les llibertats públiques, les reformes democràtiques i els valors socials.