Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja rep 162 propostes ciutadanes per als pressupostos participatius

Els veïns triaran entre 5 propostes per barri amb una dotació de 13.000 euros cada una

'TRANSPARENCIA Y PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 4 d'abril de 2017


Els ciutadans de Riba-roja ja s’han pronunciat en les urnes i han depositat un total de 162 suggeriments i propostes de millora per als seus barris i urbanitzacions. Les propostes han sigut realitzades per veïns de les huit urbanitzacions i quatre barris en què s’invertiran els 200.000 euros dels pressupostos participatius en 2017, un 25% més el passat any.

Cada un d’ells rebrà al voltant de 13.000 euros per a inversions en mobiliari urbà, asfaltat, voreres, enllumenat o altres necessitats plantejades pels ciutadans a través dels formularis facilitats per la regidoria de Participació Ciutadana, via telemàtica o presencial. Del total de propostes, 114 es van tramitar via Internet i la resta per registre d’entrada.

Una comissió tècnica serà l’encarregada d’avaluar les 162 propostes i suggeriments presentades pels veïns durant el període de votació establit el 6 i el 15 de març. Esta comissió vetlarà perquè les propostes s’ajusten al pressupost assignat per barri o zona.

Els veïns, els suggeriments dels quals hagen sigut triades per a sotmetre-les a votació pública entre el 22 i el 30 d’abril, seran notificats perquè tinguen coneixement que la seua proposta pot ser un dels projectes que es duguen a terme en un futur pròxim.

De les 162 suggeriments presentades, 45 corresponen al nucli urbà, 17 a la urbanització Reva, 14 a la Llobatera i disseminats, 10 a València la Vella 6 a Masia de Traver, 14 a Montealcedo i Entrenaranjos, 5 a Santa Rosa i El Clot de Navarrete,  6 a Santa Rosa i el Molinet i 5 als Pous.

En el nucli urbà les preferències veïnals passen per l’asfaltat i arreglament de voreres d’alguns carrers i canvis en el mobiliari urbà mentres que en les zones residencials, la qual cosa més preocupa els veïns és la senyalització i el manteniment de camins, en les zones de disseminats i el manteniment de zones verdes, arreglament d’escocells, asfaltats o adequació de nous espais d’oci en la resta de zones residencials.

‘El fet de segmentar per barris i invertir de forma equitativa els pressupostos participatius, ha fet que siguem un referent per a altres municipis i inclús per a la ciutat de València’, assegura Rafa Gómez.

Segons Gómez, ‘enguany hem volgut dotar d’una major participació als veïns deixant total llibertat al plantejament de propostes segons les prioritats que veuen en els seus barris i zones residencials’