Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja rep una subvenció de 5.000 euros per al foment del teixit associatiu i la participació ciutadana

És el primer municipi del Camp de Túria a rebre aquesta ajuda econòmica.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARÈNCIA' 20 d'agost de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja rebrà una subvenció de 5.000 euros per al foment del teixit associatiu, en virtut de la Resolució de 23 de juliol de la conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, per la qual s'atorguen ajudes a totes les entitats locals que destinen recursos a projectes de participació ciutadana.

Aquest és el tercer any consecutiu que el consistori és beneficiari d'aquesta ajuda i el primer municipi de la comarca Camp de Túria a aconseguir, de forma favorable, aquesta convocatòria.

El govern autonòmic ha reconegut al consistori la seua labor de foment de l'associacionisme i la seua incursió en els assumptes públics. L'ajuntament de Riba-roja és pioner a oferir formació anual al teixit associatiu, a través de jornades especialitzades que potencien el seu enfortiment i les seues relacions amb la societat.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és oferir, a partir de dinàmiques i activitats grupals, algunes de les claus i recursos necessaris que faciliten l'optimització del funcionament intern de les associacions així com la millora i intensificació de les relacions entre els diferents col·lectius socials en pro del benefici comú de Riba-roja de Túria.

A través de tallers es busquen recursos per a millorar la implicació i la participació interna en les associacions, la cerca del consens i la gestió positiva dels conflictes, el bé comú, la col·laboració i la participació interasociativa i la gestió administrativa: documentació, subvencions i legislació vigent.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Riba-roja impulsa anualment la participació ciutadana amb trobades com la "Fira de les Associacions" que pretén visibilitzar l'acció voluntària que ofereixen els col·lectius i en la qual es donen cita més de 60 associacions o col·lectius ciutadans cada any. En aquest espai poden donar a conéixer les seues iniciatives amb el propòsit de generar un espai de trobada i diàleg entre les entitats i la ciutadania.

Així mateix, es duen a terme els pressupostos participatius que es desenvoluparan del 14 al 20 d'octubre, “enguany com a novetat, les associacions podran participar amb el seu vot, canalitzant les propostes dels seus col·lectius a través d'aquest procés de participació públic”, matisa la regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Esther Gómez.

A més, afig l'edil, “ajudem els col·lectius a regularitzar la seua situació a fi de que puguen optar a subvencions i participar activament i de forma reglada dels assumptes públics, aconseguint així una participació real”.