Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El jaciment de València la Vella serà protagonista en l'exposició 'En temps dels visigots en el territori de València'

El Museu de Prehistòria de la Diputació de València acollirà a partir del 18 de desembre una mostra constituïda per un centenar d'objectes arqueològics.

'PATRIMONI I TURISME' 16 de desembre de 2019

El Museu de Prehistòria de la Diputació de València acollirà, a partir aquest dimecres 18 de desembre a les 20.00 hores, l'exposició temporal 'En temps dels visigots en el territori de València'. Una mostra de producció pròpia que presenta prop d'un centenar d'objectes arqueològics recuperats dels jaciments visigots de la zona amb l'objectiu de donar a conéixer el desconegut període dels nostres avantpassats.

Els fons exposats pertanyents al Servei d'Investigació Prehistòrica de la Diputació de València, al Servei d'Investigació Arqueològica Municipal de l'Ajuntament de València, al Museu del Pla de Nadal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i al Museu Arqueològic de l'Ajuntament de Llíria, han sigut extrets dels jaciments d'Horta Vella a Bétera i València la Vella en Riba-roja.

Fruit d'un implacable treball de recerca i compendi històric, l'exposició estarà comissariada pels arqueòlegs Esperanza Huguet, Josep Maria Macias i Albert Ribera. Per la seua banda, la conferència inaugural i presentació del projecte, serà a càrrec de la comissària Huguet a les 19.00 hores en el saló Alfons el Magnànim.

Aquesta exposició obri una finestra a un període històric menyspreat i poc valorat. Una etapa de mestissatge, transició amb reminiscències romanes i elements germànics i del món oriental. Les excavacions, a poc a poc, han anat recuperant la història dels nostres avantpassats. València i el seu territori, especialment Riba-roja de Túria, són el focus d'un període amb personalitat pròpia.

Per a Esther Gómez, regidor de patrimoni i Turisme; “aquesta mostra és una oportunitat única d'ensenyar al món el nostre llegat històric i els treballs de recerca realitzats fins hui pels arqueòlegs”.

No obstant això, al llarg de la història valenciana s'han descobert altres jaciments com: Casals del Mas de Sabater (Morella), el grup episcopal i el circ de Valentia, Senda de l'Horteta (Alcàsser), Punta de l'Illa i Portus Sucronensis (Cullera), Monastil (Elda), Allon (la Vila Joiosa), Ilici (Elx), Portus Ilicitanus (Santa Pola) i uns altres. Restes arqueològiques que fan que el territori de València s'haja convertit en un dels millors exemples per a conéixer una rica realitat.