Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els municipis de la Línia de Defensa Immediata es reunixen demà a Riba-roja per a presentar els estatuts de l'Associació

Esta és la tercera reunió de treball que realitza el comité tècnic per a aconseguir la protecció i recuperació d'este patrimoni bèl·lic

'PATRIMONI I TURISME' 26 d'octubre de 2016

Representants dels municipis d'El Puig, Náquera, Moncada, Rafelbunyol, Bétera, Paterna, Sant Antoni de Banagéber, L'Eliana, La Pobla de Vallbona, Llíria, Vilamarxant, València i Riba-roja, participaran demà en el Castell de Riba-roja en la tercera reunió de municipis de la Línia de Defensa Immediata, en la que es presentaran els Estatuts que regiran l'Associació de Municipis.

L'Associació és un ens de participació dels Ajuntaments de municipis vinculats a la línia defensiva Puig-Els Carasols, a fi de promoure accions, mesures i programes d'actuació que perseguisquen l'estudi, protecció i rehabilitació de la línia Puig-Els Carasols i la coordinació intermunicipal de les activitats ecoturístiques, culturals, socials i educatives del patrimoni arqueològic i la recuperació de la memòria històrica de la Immediata.

A l'inici de la jornada s'inaugurarà l'exposició de fotografia 'Línea de Defensa Inmediata' del fotògraf José Aleixandre, que mostra una selecció d'imatges sobre les restes oblidats i abandonats d'esta línia defensiva.

Les fotografies que José Aleixandre ens presenta són testimonis literals, en el sentit estricte, de les restes d'aquelles construccions militars defensives, les trinxeres, pertanyents al front valencià de la Guerra Civil.

Estes fotografies estan preses en la línia defensiva coneguda Línia Puig - Els Carasols , també anomenada Línia de Defensa Immediata de València situada a uns 12 quilòmetres de la capital, que es va construir com última defensa de la ciutat i com a protecció davant d'un possible replegament ordenat cap al Sud de les tropes de l'Exèrcit de Llevant. La línia comença en la platja d'El Puig i acaba en els Carasols a Riba-roja.