Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Oficina de Turisme de Riba-roja acosta la història i els costums visigots a més de 300 alumnes

L'Ajuntament organitza, per nové any consecutiu, la Setmana visigoda dels col·les.

'PATRIMONI I TURISME' 29 de març de 2019

Del 25 al 29 de març els col·legis de Riba-roja han participat d'una visita teatralizada i tallers en el jaciment arqueològic Pla de Nadal. La “Setmana Visigoda dels Col·les” és una més de les activitats didàctiques que s'organitzen des de l'Oficina de Turisme del municipi, convertint el jaciment en una classe d'història viva.

Esta activitat està dirigida a l'alumnat de primària i secundària dels col·legis de Riba-roja de Túria. De la mà del Dux Tebdemir, la seua esposa Teodora i els artesans, els alumnes i les alumnes poden endinsar-se en profunditat en la cultura visigoda. Aquesta activitat consisteix en la realització d'una visita teatralizada en el jaciment visigot de Pla de Nadal, en la qual els personatges mostren els costums i història visigoda.

Mentre que els senyors expliquen l'alimentació de l'època, els alumnes i les alumnes poden participar activament en els tallers d'orfebreria i cantería.

Esta activitat pot completar-se amb una visita al MuPla, Museu Visigot de Pla de Nadal, situat al castell de Riba-roja. En el museu es pot conéixer la importància d'este jaciment i algunes de les peces arqueològiques més destacades d'aquesta vila.

Enguany, com a novetat, s'ha sumat un taller de cuina visigoda. Alguns centres educatius han comptat amb la presència del cuiner Joan Clement, responsable d'explicar l'herència gastronòmica visigoda.  

Enguany han participat un total de 314 alumnes dels centres educatius Cervantes, Eres Altes, Camp de Túria, Asunción de La nostra Senyora i l'IES El Quint han visitat el lloc arqueològic. En les pròximes setmanes ho farà el col·legi Mes d´Escoto.