Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Més de 600 persones amb diversitat funcional de la província de València realitzen una ruta de senderisme a Riba-roja de Túria

L’Ajuntament està realitzant una important aposta pel turisme accessible.

'TURISME I PATRIMONI' 15 de febrer de 2017

Un total de 36 centres ocupacionals de tota la província de València (Manises, Quart de Poblet, Requena, Gandia…), que formen COPAVA, Coordinadora de Centres Ocupacionals de la Comunitat Valenciana, han participat este matí en una ruta pel Parc Natural del Túria. Les més de 600 persones han sigut dividides en grups per a realitzar tres itineraris, un de dificultat baixa, un altre de 5 quilòmetres fins al pou de Vilamarxant i l’últim de 7,5km direcció Manises fins al va desviar de València La Vella.

Els centres han sigut convocats a les 10:00h, on se’ls han repartit unes gorres promocionals de Patrimoni i Turisme, i a continuació, han realitzat els seus marxes encapçalades per voluntaris del centre. “És una jornada divertida i amb ella, pretenem fomentar la naturalesa, l’amistat, la vida saludable i l’exercici”, ha assenyalat, Sergio Jaramillo, fisioterapeuta del Centre Ocupacional de Manises. “Volem agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria per la instal·lació de banys en l’esplanada, les gorres i l’atenció de la Policia Local”, ha puntualitzat Jaramillo.

Durant l’activitat, també s’ha comptat amb la col·laboració d’ASETE, Associació Especialista de Teràpia Eqüestre, els que han fet demostracions del seu treball amb les persones de diversitat funcional. “El nostre objectiu és que participen i interactuen amb el cavall”, ha destacat, David Huerta, vicepresident d’ASETE.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha visitat els usuaris i s’ha mostrat agraït per triar el municipi per a fer turisme. “Riba-roja és un municipi amb turisme d’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional, i des de l’ajuntament estem treballant perquè no hagen barreres arquitectòniques i puguen visitar bé el nostre municipi”, ha assenyalat.  

Davall el tema "Turisme Accessible per a Tots", l’Organització Mundial de la Salut va impulsar 2016 com l’any de l’accessibilitat.  Esta celebració internacional constituïx una oportunitat única per a sensibilitzar al sector turístic mundial sobre l’accessibilitat universal i els seus nombrosos beneficis.

Enguany, l’Ajuntament de Riba-roja, a través de la regidoria de Turisme ha realitzat una important aposta per l’accessibilitat en el jaciment arqueològic del Pla de Nadal, per mitjà de la col·locació d’elements que permeten l’accessibilitat per a invidents.