Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja assistix a Fitur amb una atractiva turística que despertarà sensacions al visitant

L'Ajuntament presentarà en el certamen una nova proposta turística de Marxa Nòrdica per la vall de Porxinos i un llibre de receptes visigodes.

'PATRIMONI I TURISME' 17 de gener de 2020

Riba-roja de Túria presenta enguany en la Fira Internacional de Turisme, Fitur 2020, una atractiva oferta cultural, històrica, natural, esportiva i gastronòmica, amb la qual pretén apel·lar als cinc sentits del visitant i submergir-lo en emocions úniques.

L'esport i l'oci són dos grans atractius amb els quals l'Ajuntament de Riba-roja de Túria pretén sorprendre el visitant. La proximitat de Riba-roja a la capital i el seu emplaçament, a la vora del Túria, en el cor del Parc Natural, fan d'aquest municipi un interessant reclam turístic, en el qual es convida al visitant a gaudir d'una gran varietat d'activitats dirigides a tota mena de públic; senderisme, descensos en caiac, rutes eqüestres, ciclisme, visites guiades i gastronomia.

Una de les propostes més atractives que es presentarà el pròxim 22 de gener a Madrid és la “Ruta de marxa nòrdica per la Vall de Porxinos i degustació del “Arròs de les Riberes”. A través d'aquesta pràctica esportiva, el visitant coneixerà aquest paratge natural, caminant per Les Rodanes, passant pel Forn de Calç de la Cara de l'Indi i la muntanya del Frare i el jaciment de la Fonteta Ràquia. A més, qui practique aquesta ruta descobrirà les restes de l'Aqüeducte romà de Porchinos i la Masia de la pròpia vall.

Per a finalitzar aquesta activitat, s'ofereix al visitant un taller de cuina a càrrec de l'expert gastronòmic Joan Clement que ensenyarà a elaborar el “Arròs de les riberes del Túria” que conclourà amb una degustació de l'exquisit arròs.

Una altra de les propostes que Riba-roja presentarà en la Fira Internacional de Turisme serà “Descobreix el secret visigot”, una experiència que permetrà al visitant descobrir tots els secrets del jaciment visigot del Pla de Nadal, a través d'una visita teatralitzada.

La visita començarà en el Museu Visigot del Pla de Nadal (MUPLA) per a continuar amb una visita al jaciment visigot, on els senyors de la vila, Tebdemir i Teodora, rebran al visitant en el palau per a mostrar-los com vivien en l'època en la qual aquesta civilització va habitar terres valencianes. Posteriorment, podran degustar el menú visigot.

Aquests dos paquets turístics, amb una duració aproximada de sis hores a 7 hores, s'ofereixen per 58 euros al visitant nacional o estranger que vulga conéixer més de prop aquest municipi del Camp de Túria.

A més, l'Ajuntament de Riba-roja presentarà el llibre “Receptes visigodes” Una publicació de receptes visigodes elaborada pels arqueòlegs, Jorge Morín i Albert Ribera amb la participació del xef, Joan Clement, en el qual s'explica de manera detallada què menjaven els visigots, ingredients, cultura culinària i principals plats elaborats, segons els estudis científics realitzats sobre l'època.

Referent turístic.

L'Ajuntament de Riba-roja, suma a aquesta oferta molts altres atractius turístics. El jaciment del Pla de Nadal, la Festa del Dux, el Castell, la Ruta de l'Aigua, el patrimoni bèl·lic, el Túria, l'Espai d'Art Contemporani, ECA, o el Museu Visigot del Pla de Nadal, són productes que ens situen com a referents en el turisme d'interior de la Comunitat Valenciana i que ens han obert el camí cap a l'excel·lència. A aquesta oferta es va unir l'any passat “la Ruta de la Seda, pel seu vincle amb el cultiu de la morera, la cria dels cucs i la filatura de la seda.

Aquest municipi del Camp de Túria s'ha convertit en els últims anys en un reclam turístic. Durant 2019, un total de 7.390 visitants van ser atesos en la Tourist Info de Riba-roja, dels quals 3.825 han participat en alguna visita guiada i gratuïta.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha subratllat que aquestes dades “confirmen la forta aposta que estem realitzant per a potenciar els recursos turístics de Riba-roja de Túria. La nostra vinculació amb el Parc Natural del Túria, el llegat històric de civilitzacions com la visigoda en el nostre territori, el nostre patrimoni arquitectònic i la proximitat amb València, ens situen com a destinació preferent tant per al turista nacional com estranger”.