Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria presenta a FITUR la reconstrucció visual en 3D del Pla de Nadal i el menú visigot

La Tourist Info programarà visites guiades al jaciment visigot, ara totalment accessible, per a persones invidents.

'TURISME I PATRIMONI' 19 de gener de 2017


Riba-roja de Túria acudix per octau any consecutiu a la Fira Internacional de Turisme, Fitur per a mostrar una atractiva oferta turística, basada en un turisme ‘sostenible i accessible’ amb l’enclavament natural del riu Túria i el patrimoni arqueològic, vinculats  a les restes visigodes del Pla de Nadal, com dos dels seus grans reclams per a atraure turisme.

L’Ajuntament de Riba-roja, a través de la regidoria de Turisme ha realitzat una important aposta per l’accessibilitat en el jaciment arqueològic del Pla de Nadal, per mitjà de la col·locació d’elements que permeten l’accessibilitat per a invidents. A més s’ha instal·lat una maqueta perquè els visitants puguen tocar i reconéixer i identificar les dimensions, així com reconéixer els elements decoratius de l’edifici. Una altra de les novetats que augmenten l’atractiu d’este conjunt arqueològic és la reconstrucció visual en 3D per mitjà d’unes ulleres especials que permetran al visitant viatjar segles arrere i endinsar-se en el món visigot.

Durant la presentació de l’oferta turística de Riba-roja en la que va participar l’arqueòleg, Jorge Morín, el regidor de Turisme, José Ángel Hernández i el xef Joan Clement,  l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga va destacar  “ la singularitat de la nostra oferta turística. Disposem de tots els condiments necessaris per a tindre un bon producte, recursos naturals, el riu Túria, i un ric patrimoni cultural i històric, que hem anat enriquint gràcies a la labor d’investigació que estem duent a terme”.

Riba-roja acudix també a Fitur amb la seua atractiva oferta gastronòmica, el menú visigot que el xef Joan Climent ha presentat el públic en un ‘xou cooking’. Una atractiva i suculenta mostra de receptes fruit d’un elaborat estudi.  Tostas fetes amb avena i mel, acompanyades de brullo, sense fermentar i amb melimela, olla feta a base de productes de caça com a cervo i porc senglar condimentada amb herbes aromàtiques i verdures com la carabassa i allioli de codony han sigut algunes de les delícies mostrades pel nostre mestre dels foguers.

Riba-roja també ha estat present en la presentació del Calendari de Turisme Eqüestre 2017, que ha comptat amb la participació de la catedràtica de la Universitat Politècnica, Mª José Viñals. En este treball figura el descens a cavall del riu Túria, una activitat que es fa davall la tutela de guies eqüestres experts, per grups reduïts i amb el consentiment de les autoritats ambientals i de la conca hidrogràfica. Un d’estos esdeveniments serà el Baptisme Eqüestre el pròxim 8 de setembre.

La Fira Internacional de Turisme, Fitur 2017, que complix la seua 37 edició és una de les més importants del sector turístic junt amb La ITB de Berlín i la World Travel Market de Londres.

En xifres, Fitur ocupa una superfície de 62.500 metres quadrats amb una participació de 9672 empreses procedents de 165 països i regions. Enguany s’ha incrementat un 6% el nombre d’expositors respecte a l’any passat i s’espera superar els 231.872 visitants

Durant la passada edició, en l’estand de Riba-roja es van atendre 1.200 consultes i un total de 860 persones van participar en el concurs realitzat per la regidoria de Turisme entre tots els visitants. Enguany, tots les persones que s’acosten fins al diumenge per l’estand de Riba-roja en Fitur optar a un cap de setmana en l’Hotel Muralleta amb visita guiada per a conéixer la Ruta de l’Aigua. Tot un luxe!