Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Els alcaldes de Riba-roja, Xest i Loriguilla reclamen a les Administracions una millora en les infraestructures i connexions amb l'A3

Els tres municipis acorden treballar conjuntament en matèria de fiscalitat i normativa urbanística de l'àrea industrial Eix A3.

'POLÍGONS INDUSTRIALS' 18 de febrer de 2020

Els alcaldes de Riba-roja. Robert Raga, Xest, José Morell  i Loriguilla, Sergio Alfaro s'han reunit aquest matí amb els tècnics municipals dels tres municipis a fi d'elaborar un document tècnic que arreplegue les principals reivindicacions en matèria d'infraestructures i connexions amb l'A3.

La saturació dels accessos a l'A3 és un dels principals esculls als quals s'enfronten els tres municipis que sumen 8,3 milions de m2 de sòl industrial i altres tres milions per desenvolupar. Per això, han acordat treballar conjuntament en una proposta que permeta augmentar els fluxos d'accés al polígon per diferents vies i evitar així els grans embossos d'eixida a l'A3 en hores punta.

Actualment, una de les infraestructures més importants que alleujaran l'elevat trànsit és el Pont de Baló, el projecte del qual es troba actualment en el Ministeri de Foment mancant validació per a procedir a la licitació de les obres.

Els altres projectes que reclamaran els tres alcaldes a la Diputació de València serà l'ampliació del pont de Loriguilla, l'execució d'una rotonda a l'altura de les vies del tren que alleuge el trànsit de la rotonda principal i permeta la lliure circulació dels més de 4.000 veïns i veïnes de la Reva i Loriguilla i el desdoblament i connexió de la CV-383 amb el Circuit de Xest i l'àrea industrial que està al costat. Aquests projectes es plasmaran en un document tècnic que elevaran a les diferents Administracions

Així mateix, en la reunió s'ha acordat unificar criteris i treballar en una fiscalitat comuna, així com en la normativa urbanística i el procediment administratiu per a les autoritzacions i permisos a les empreses de l'àrea industrial que engloba a les tres poblacions.

Paral·lelament, l'Associació de Municipis de l'Eix A3 treballarà en l'estudi de projectes innovadors en el sector industrial que puguen ser finançats per fons europeus. Aquests projectes fan referència a l'ús de les aigües depurades per a prevenció contra incendis de l'àrea empresarial o a aplicacions mòbils que permeten als transportistes localitzar zones públiques de serveis i aparcament.

Després de la trobada, els alcaldes de l'Eix A3 han coincidit “en la necessitat d'anar de la mà a les Administracions competents a fi d'agilitar aquestes infraestructures viàries necessàries que diàriament fan perdre competitivitat a les nostres empreses, especialment les del sector logístic”.