Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

La farmacèutica Hefame inverteix en Riba-roja 22 milions d'euros en un nou centre logístic

El nou centre de distribució logística d'Hefame serà una realitat a principis de 2021.

'POLÍGONS INDUSTRIALS' 30 de gener de 2020

El president i el director general de Grup de distribució farmacèutica Hefame, Carlos Coves i Javier López, han col·locat en Riba-roja la primera pedra del qual serà el seu segon centre regulador a Espanya, després de Santomera, que obrirà al començament de 2021 després d'una inversió de més de 22 milions d'euros.

A l'acte van assistir la tinenta alcalde i regidor de Planificació Urbanística, Teresa Pozuelo i el regidor de Polígons Industrials, José Ángel Hernández. A més va comptar amb representants de les principals organitzacions farmacèutiques de València.

Situat al carrer Mas del Comte del Polígon Industrial Más de Baló de Riba-roja, el centre estarà construït sobre una parcel·la de 20.000 metres quadrats i tindran una superfície de 18.000 metres quadrats de magatzem i una altura de 18 metres. Tindrà una sitja automàtica paletitzada per a 12.000 paletes; un altre per a 60.000 caixes d'origen, i un robot de preparació automàtica per a 4.500 productes.

Comptarà, a més, amb capacitat per a servir més de cent rutes i prestar servei a més de 2.300 farmàcies. El nou centre està dissenyat com a magatzem regulador per a servir unitats i caixes d'origen.

Aquest centre millorarà el servei que presta a les farmàcies de la Comunitat Valenciana; millorarà l'activitat logística de Grup Hefame, ja que disposarà de mercaderia dels laboratoris amb anterioritat, i serà capaç de prestar serveis logístics a la indústria farmacèutica,

La cooperativa ha millorat sensiblement els seus indicadors en els últims cinc anys, ja que ha passat de tenir 8 centres logístics en 2014 a 13 en 2019; de 54.000 metres quadrats dedicats a aquest efecte, a més de 66.500; de 127 milions d'unitats venudes en farmàcies a 155 milions i de 38.000 referències en 2014 a quasi 100.000 l'any passat, ha valorat el director del Grup.

L'empresa lidera el mercat de la distribució en la Comunitat Valenciana, on ha registrat un creixement superior al 47% en els últims quatre anys i on va anotar en 2019 un volum de facturació superior als 380 milions d'euros, i és la tercera distribuïdora d'Espanya, amb dades de facturació superiors als 1.380 milions d'euros en l'últim any.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha valorat positivament l'aposta d'aquesta important cooperativa farmacèutica per Riba-roja, “continuem posicionats com un enclavament logístic estratègic, tant per la nostra situació territorial, en el nus de l'A3 i el Bypass, la nostra proximitat al Port i Aeroport, un al·licient per a empreses com Hefame que generarà llocs de treball i riquesa al nostre municipi”.

Raga ha recalcat, “hem invertit prop de 3 milions d'euros des de 2015 en el polígon industrial, la qual cosa ens ha permès guanyar en competitivitat respecte a altres zones industrials”.