Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Raga: 'La reducció de l'atur i la sostenibilitat són dos grans eixos que sustenten la política municipal'

El govern del tripartit, PSOE, Compromis i EU, fa balanç dels dos primers anys de legislatura.

14 de juny de 2017

Es complixen dos anys al capdavant de l'Ajuntament i l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga acompanyat dels portaveus i regidors del govern municipal ha fet balanç de gestió.

Un projecte que va començar el 13 de juny de 2015 i, arribat a l'equador 'el balanç és positiu. Estem complint l'Acord de l'Ateneu en un 80% i quan acabem la legislatura haurem complit el 100% ', afirma l'alcalde, Robert Raga, que ha agraït públicament el suport del grup municipal Ciutadans que durant estos dos anys li ha donat el suport per "tirar endavant els dos pressupostos municipals que ens han permès marcar el camí de cap a on volíem anar".

Raga no ha volgut passar per alt les reclamacions patrimonials per valor de 42 milions d'euros a què s'ha vist exposat l'equip de govern després d'entrar a governar, 25 dels quals corresponen al PAI de Porxinos 'no arribarem a cap acord amb el València CF sinó és per sentència judicial ", matisa.

'En estos dos anys hem aconseguit liquidar qualsevol préstec, tenim 11 milions d'euros, 8 al banc, però no podem invertir per la Llei Montoro', lamenta. 'Això no ho entenen els nostres veïns, quan els diem que no podem invertir el que volem en els seus barris i urbanitzacions'.

Una política impositiva moderada, tant per a les famílies com per a les empreses, un ajuntament participatiu, transparent i accessible i una clara aposta en polítiques socials amb més de 1.500.000 d'euros, són algunes de les línies programàtiques que han marcat estos dos anys de gestió.

Però sens dubte un dels eixos que han distingit la política municipal ha segut l'aposta per la sostenibilitat, mitjançant el programa Ecoriba, on l'Ajuntament de Riba-roja ha segut promotor de dues associacions, l'Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria i l'Associació de Municipis Vinculats a la Immediata que al costat de l'Associació de Municipis de l'Eix Logístic A3, marcaran la trajectòria de futur del nostre municipi.

La portaveu del PSPV-PSOE, Teresa Pozuelo ha recalcat 'la connexió entre els tres partits ha segut bona, ja que l'objectiu comú era millorar el nostre poble i en això estàvem d'acord'.

L'edil ha destacat la inversió superior als 4 milions d'euros, dels quals 400.000 euros han anat destinats als col·legis públics 'la inversió en els nostres centres educatius ha segut una de les més importants ja que es trobaven en un greu estat de deteriorament '. La intervenció en matèria educativa, amb la escola matinera o l'obertura dels col·legis en horari extraescolar han segut dos aspectes destacats en estos dos anys de govern, segons la portaveu.

L'arribada de la fibra òptica, projectes com la reutilització de l'aigua residual per a la prevenció d'incendis, l'eficiència energètica o la promoció en patrimoni i turisme han segut alguns dels aspectes que el govern local també ha posat en relleu en la seua explicació.

El portaveu de Compromís, Rafa Folgado ha iniciat la seua intervenció deixant clar que 'no ha segut un camí fàcil, però hem complit el 90% dels acords del pacte de l'Ateneu', ha declarat. Per a l'edil 'la unió és el que caracteritza a Compromís, som una coalició de diversos partits acostumats a dialogar'.

Folgado ha fet balanç de la política en matèria d'ocupació duta a terme durant estos dos anys, en què el nombre de desocupats s'ha reduït en 428 persones. 'Hem fet una forta aposta per la formació, realitzant 61 cursos ajustats a les necessitats de les empreses en què s'han format 1.200 persones', assegura el titular de Foment Econòmic, que ha finalitzat la seua intervenció satisfet per la subvenció anunciada ahir pel SERVEF de 600 mil euros dins del programa Avalem joves que possibilitarà la contractació de 40 joves per a un període màxim d'un any.