Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Responsables polítics i tècnics de Riba-roja, Xest i Loriguilla assisteixen a la reunió de seguiment de la Càtedra Divalterra

L'estudi que marcarà les línies d'actuació estratègica en l'Àrea empresarial A3 es troba en l'equador

20 de febrer de 2018


El director de la Càtedra Divalterra, Juan Jaime Cano va presentar al costat del seu equip de treball la diagnosi, anàlisi i esbós d'estratègies de l'àrea d'activitat econòmica compresa per Riba-roja, Loriguilla i Xest. Es tracta de la primera fase de la Càtedra Divalterra que desenvolupa la Universitat Politècnica amb el finançament de la Diputació de València i la col·laboració dels tres municipis.

A la reunió van assistir el gerent de Divalterra, Xavier Simón, els alcaldes de Riba-roja, Xest i Loriguilla, regidors, tècnics municipals i tècnics de l'Àrea d'Estudis i Planificació Estratègica de la Universitat Politècnica.

La Càtedra Divalterra serà el document que marcarà les línies estratègiques des del punt de vista de la mobilitat, la regeneració urbana, el medi ambient i el paisatge, la gestió i les infraestructures, per a la millora d'aquesta àmplia àrea industrial. A més servirà de full de ruta per a la consecució de subvencions a nivell europeu.

L'estudi és una completa anàlisi, a través de plànols de localització, dels diferents ítems que conflueixen en les tres zones industrials, les infraestructures de transport, els serveis, la infraestructura verda. Paral·lelament realitza una classificació del sòl segons la seua evolució històrica i l'activitat econòmica de les empreses o la grandària de les parcel·les de cada zona industrial. Una de les parts de l'estudi més rellevants és l'estudi DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats) que marca algunes de les manques sobre les quals hauran d'actuar els municipis com una bona gestió de la señalética o la necessitat d'ajustar l'oferta i la demanda del sòl.

De l'anàlisi es desprenen algunes infraestructures necessàries per al desenvolupament empresarial de la zona, com habilitar espais d'aparcament, la creació d'una estació intermodal de càrrega i descàrrega de mercaderies, dotar de serveis de formació i restauració i aprofitar els 15 quilòmetres de façana visual de tota l'àrea

Després de l'exposició, l'alcalde de Xest i president de l'Associació de Municipis de la A3, José Morell va agrair el treball realitzat als responsables de la Càtedra,  cumple les expectatives plantejades pels diferents municipis i ens servirà de full de ruta per a cercar vies de finançament i començar a escometre accions .

L'alcalde de Loriguilla, Sergio Alfaro va recordar la necessitat d'aconseguir una eixida a la A7,  es una demanda dels empresaris que ens faria ser més competitius .

En aquesta línia, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va destacar  sería molt positiu arribar a un acord polític per a elevar a les Corts la necessitat d'aquesta infraestructura i establir reunions amb el Ministeri de Foment amb la finalitat de desbloquejar aquesta proposta que ja es va debatre en el Congrés .