Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja acull les IV Jornades d'Economia Circular sota el títol 'El Residu com a valor de futur'

El tractament i la gestió de residus de manera sostenible serà l'eix central de les jornades.

'MEDI AMBIENT - ECORIBA' 1 de desembre de 2021

La localitat de Riba-roja de Túria acull hui i demà les IV Jornades sobre Economia Circular 2021 sota el títol “El Residu com a valor de futur” que tindrà lloc as Castell del municipi. Les jornades han sigut organitzades per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través del programa EcoRiba, l'Institut Aidimme (Institut metalmecànic, mobles, fusta, embalatge i afins) i el Consorci València Interior (CVI).

La jornada de demà s'ha iniciat al Castell amb la inauguració a càrrec de l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i del subdirector general de Qualitat i Educació Ambiental, José Vicente Miró Bayarri, que han coincidit a assenyalar la importància de les sinergies entre administracions i empreses per a “aconseguir una gestió sostenible dels residus que genera la cadena productiva i la necessitat de donar un segon ús a aquests”.

Després de l'obertura , Alicia Pérez Torres, cap de secció de gestió de processos i sostenibilitat d'AIDIMME ha presentat el “Observatori de Simbiosi Industrial”, qure té com a reptes donar a conéixer al sector empresarial el concepte de Simbiosi Industrial i identificar les millors pràctiques per a fomentar el teixit industrial. Per part seua, Lucía Jordá Ferrando, tècnica de secció de gestió de processos i sostenibilitat d'Aidimme ha realitzat la presentació d'Insylay/Symbinet.

A continuació, les bones pràctiques i casos d'èxit s'exposaran en “Simbiosi Industrial”, amb Ana Hurtada Ruiz, tècnic de secció de gestió de processos i sostenibilitat Aidimmme. Després d'una pausa, la jornada conclourà amb una explicació dinàmica de taller amb Joan Pau Plaza, tècnic secció gestió de processos i sostenibilitat d'Aidimme. Un networking i identificació de sinergies i les conclusions del taller completaran el matí.

A la vesprada, està prevista la Gala de lliurament dels Premis d'EcoRiba, que han correspost a Docks Logistic en EcoRiba Circular, Associació d'Aficionats a la Fotografia en EcoRiba Paisatge, el primer premi al CEIP Mas d’Escoto i el segon a València Adventure en EcoRiba Educatiu, Enrique Jarabú en EcoRiba Honorífic i, finalment, EcoRiba Difusió per al programa “Ací la Terra” de Televisió Espanyola.

Aquestes jornades sobre l'economia circular conclourà el dijous 2 de desembre amb la intervenció de Mikel Vela tècnic de compostatge del Cor en el marc de la “Reducció de Residus: compostatge”.

La recollida separada de la matèria orgànica serà l'eix central de la presentació del “Projecte presentat Conama 2000”, a càrrec d'Ángel Álvarez, cap de recollida de residus comarca de Pamplona. Finalment, la jornada conclourà amb una dissertació sobre “Roba i moble: segones oportunitats”, d'Ana Soriano Blasco, directora de desenvolupament regional de Koopera.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat la importància “d'aquestes jornades sobre economia circular en la qual s'exposaran diversos exemples del treball que s'està desenvolupant per part de les empreses a l'hora de conscienciar-se en la necessitat de reciclar tots els productes que ixen del sistema de producció tradicional com a fórmula per a ajudar a la sostenibilitat de la nostra societat”.