Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja anul·la les seues festes locals i posposa la seua celebració a 2021

L'Ajuntament ha pres esta decisió en comú acord amb les diferents associacions festives.

'FESTES' 28 d'abril de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha anunciat l'anul·lació de les diferents festes locals que se celebren al municipi durant els mesos estivals, en comú acord amb les associacions festives, davant la crisi sanitària de l'Covid 19. D'aquesta manera, queden anul·lades les festes de la Mare de Déu d'Agost, Fadrins, els Moros i Cristians i les festes patronals en honor a el Santíssim Crist dels Afligits, previstes de l'1 a l'14 de setembre, en compliment amb les mesures sanitàries i de seguretat.

Aquesta decisió ve precedida de la recent anul·lació de les festes vicentines o les que anualment organitza la Confraria de la Mare de Déu dels Desemparats durant el mes de maig. Així mateix, el consistori es reunirà en els pròxims dies amb les dues penyes taurines del municipi, la Penya Taurina El Morlaco i l'Associació Cultural Taurina de Riba-roja, així com amb la Penya El Coet que participa activament en les festes de l'Crist amb la tradicional Cordà i que aquest any no podrà realitzar-se.

Riba-roja se suma així a la decisió de molts municipis valencians de cancel·lar totes les activitats lúdiques, festives i culturals previstes per als propers mesos, que provoquen aglomeracions de gent i puguen generar un greu risc de salut. Aquesta decisió afectarà també a la celebració de la Festa de l'Dux que aquest any anava a celebrar la seva quarta edició i que reunix milers de persones al voltant de casc històric amb motiu de la recreació històrica de l'món visigot.

Respecte a les Falles i la celebració del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, el consistori ha acordat posposar la decisió final a principis del mes d'agost, en funció de l'evolució de la pandèmia. Així es va decidir fa uns dies amb els presidents de la Junta Local Fallera i de les sis comissions falleres del municipi. Les dues parts van acordar supeditar la decisió final a la baixada dels contagis a nivell estatal i a les recomanacions de les autoritats sanitàries. En el cas que l'evolució siga positiva, el col·lectiu faller ha proposat del 9 al 12 d'octubre per la seva celebració.

Recordem que l'Ajuntament de Riba-roja va anunciar recentment l'anul·lació de dos dels esdeveniments més multitudinaris que se celebren al municipi, la Fira del Comerç i la Fira de les Associacions, que juntament amb els campaments d'estiu i l'escoleta d'estiu, completen el calendari de convocatòries amb més volum de participació.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat "aquesta decisió s'ha pres, de comú acord amb les associacions festives, des de la responsabilitat i el sentit comú, donada l'evolució de la pandèmia de l'coronavirus, ja que la celebració d'aquestes festes en els propers mesos impedirien complir amb les mesures de seguretat necessàries".