Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja anuncia en Fitur la nova exposició de l'artista valencià Jose Morea en L'E CA

La mostra arreplega una sèrie d'obres dels viatges i diverses etapes de la vida artística de l'autor

19 de Gener de 2018


L'ECA, Espai d'Art Contemporani Es Castell omplirà les seues sales durant els pròxims mesos d'una destacada mostra de l'obra d'artista valencià, José Morea. Així ho va anunciar el regidor de Ciutadans i coordinador dels continguts programàtics del Centre, Paco Caparros durant la presentació de l'Espai d'Art Contemporani Es Castell en el marc de Fitur 2018, en la qual va estar acompanyat per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Patrimoni i Turisme, José Ángel Hernández.

Morea és una de les principals figures en la renovació pictòrica valenciana dels anys vuitanta, amb obres d'intensa riquesa narrativa i cromàtica que descriuen les relacions personals de l'artista, les seues influències iconogràfiques i els seus viatges.

En les seues obres, podem intuir multitud d'influències    mediterrànies, occidentals i orientals  que es van ajustant als diferents períodes en els quals pot classificar-se el seu treball. Actualment, les seues obres formen part de valuoses col·leccions d'Art, tant nacionals com a internacionals; en el Museu de Belles arts de València, en l'Institut Valencià d    Art Modern (IVAM), el Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia (MNCARS), el Centre Atlàntic d'Art Modern (CAAM), el Museu Salvador Allèn, la Col·lecció Coca Cua, la Col·lecció AENA o en la Col·lecció de la Fundació Telefònica, entre unes altres.

Aquesta és la tercera exposició que acull l'ECA després de   Vigilias  de Toni Cucala i No solament mires. Escolta. Projectes 2002/2017, de l'artista valencià Pepe Gimeno.

Durant la seua intervenció, Caparros va definir l'ECA com forma d'acostar la cultura i l'art als ciutadans, a través d'exposicions i conferències, una forma- va matisar- d'enriquir culturalment als habitants de Riba-roja i visitants, mitjançant la relació de l'art amb el mitjà .

Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja Robert Raga va destacar   es un projecte cultural de primer ordre  i ho va qualificar com   un gran contenidor de creativitat, d'art nou que va a implementar a l'IVAM . Així mateix va reconèixer la qualitat del consell assessor   formado per persones influents del món de l'art  en el qual  va dir incorporaremos la presència femenina  .

Actualment, el Consell Assessor està format per sis reconeguts experts del món de l'art i la cultura contemporanis: el crític d'art i catedràtic d'Estètica de la Universitat de València, Román del Carrer; l'artista i professor de la Facultat de Belles arts de València, José Sanleón; el degà de la Facultat de Belles arts de València, José Luis Cueto, el col·leccionista d'art i expresident de la Fundació la Canyada Blanch, Carlos Pascual de Miguel; l'assessor cultural de l'Ajuntament d'Alfafar, Enric Gómez; i l'arquitecte i expert en art, Rafael Alcón.

L'I CA, Espai d    Art Contemporani El Castell   va obrir les seues portes el passat 11 de març com un nou centre d'art contemporani amb la intenció de convertir-se en lloc de referència per a la difusió de propostes artístiques a la Comunitat Valenciana.